Professorat interí

La CPI denuncia que l’acord d’interins ha acomiadat més d’un miler de docents i el doble per a 2015

La Coordinadora de Professorat Interí celebra el segon aniversari amb una jornada a Alacant

Un moment de la jornada commemorativa del segon aniversari de la CPI

diumenge 13 juliol 2014 13:16 h

L’acord d’interins signat per conselleria i CCOO, CSIF, ANPE i UGT el passat abril de 2013 suposa un dels EROs encoberts més grans de l’estat. Han sigut rebaremats més d’un miler d’interins que porten anys d’experiència en educació, el que suposa l’eixida del sistema educatiu laboral de totes i tots aquests docents.

En la jornada s’ha discutit sobre la continuació de la lluita del professorat interí el curs que ve

La rebaremació dels professionals de l’educació es basa en el fet d’aprovar part del procés selectiu d’oposicions per romandre en la borsa, en cas de no tindre-la aprovada en el passat. L’experiència laboral no és tinguda en compte per exercir, fet que està denunciant la CPI i que substitueix professionals amb experiència per nous docents, amb el caos i l’esforç de formació que suposarà per al sistema educatiu.
Aquest matí s’ha celebrat a l’FPA Giner de los Rios d’Alacant una jornada per commemorar el segon aniversari de la CPI. En la jornada s’ha tractat el present i futur del professorat interí en aplicació de l’acord.
Un dels objectius en què es basava Conselleria per aprovar l’acord era l’augment de treball a docents, sobretot aquells que estaven per darrere del llistat i havien aprovat oposicions. L’absurd d’aquest acord interí és evident quan veiem les xifres de professionals que han sigut reordenats en 2013 i substituïts per altres docents. Doncs bé, un 60% dels docents reordenats en 2013 van treballar en 2012, mentre que del col·lectiu que ha ocupat el seu lloc en 2013 només ha treballat un 50%. Han baixat els docents que han aconseguit plaça aquest curs. La CPI entén que la millor manera de millorar les condicions laborals és augmentar la plantilla, no reduir-la, com estan fent fins ara amb els educadors.

El col·lectiu interí demanda l’estabilitat laboral que es mereixen com a formadors de futurs ciutadans i el retorn a l’acord de 2010, que va denunciar Conselleria el 2013 per canviar les regles del joc, aprovar un altra normativa juntament amb alguns sindicats i fer un acomiadament massiu del professorat.
D’altra banda, en la jornada s’ha discutit sobre la continuació de la lluita del professorat interí el curs que ve. A més de continuar aquesta lluita pels drets laborals i la dignificació del professorat interí, la CPI continuarà treballant per a consolidar la implantació comarcal i de país per tal d’agrupar el màxim nombre de docents interins, informar-los de la greu situació en què es trobarà aquest col·lectiu en 2015 quan es convoquen oposicions en tots els cossos docents, on s’incrementarà el nombre de docents rebaremats, que dificilment aconseguiran vacant.
A més, la CPI ha acordat donar suport a l’acampada convocada per la Trobada de Plataformes Comarcals a Conselleria, el 16, 17 i 18 de juliol, i impulsarà properes mobilitzacions unitàries per a l’inici de curs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR