Inici de curs

La Conselleria oferta 2.500 places més que el curs passat en les adjudicacions de juliol

La majoria de l’augment té lloc en els cossos de secundària (1854 places més), mentre que en el cos de mestres només hi ha hagut un increment de 639 places

dijous 26 juliol 2018 15:17 h

La Conselleria d’Educació va publicar ahir per la vesprada les adjudicacions de professorat provisional, reingressat, en pràctiques i interí. En total s’oferten 2493 places més que el curs passat. Per cossos, s’oferten 4842 en el cos de mestres (639 més que el curs passat) i 9500 en la resta de cossos (1854 més que el curs passat).

En aquest quadre es pot observar la comparativa de les vacants respecte les adjudicacions de juliol de 2017

         
ANY MESTRES SECUNDÀRIA TOTAL DIFERÈNCIA
2017 4203 7646 11849
2018 4842 9500 14342 +2493


Tot i que en global es continua recuperant plantilla, l’increment de places en el cos de mestres no acaba de quadrar amb l’anunci del conseller de recuperar en el 50% dels tutors/es retallats per l’anterior govern, especialment en l’especialitat de primària (responsables d’aquestes tutories) ja que només hi ha hagut un increment de 353 places en aquesta especialitat respecte del curs anterior. Si hi ha al voltant d’un miler de col·legis de primària, l’augment hauria d’haver sigut més elevat. A més, si sumem les jubiliacions que solen produir-se en el cos de mestres, unes 600 cada curs, les vacants en el cos de mestres haurien de ser més elevades (gairebé el doble de vacants). El Sindicat està demanant explicacions a la Conselleria d’aquesta situació.
Aquest fet és especialment preocupant aquest curs ja que s’acaben de celebrar les oposicions a 3000 places del cos de mestres i caldrà veure l’impacte d’aquestes en la continuïtat del treball del professorat interí que no ha superat aquestes proves, fet que se sabrà dilluns que ve quan està previst que tinga lloc l’adjudicació de les vacants publicades ahir.
El Sindicat ha detectat places que no s’han ofertat, especialment dels cossos de música i arts escèniques i ja ha fet gestions en la Conselleria perquè es publiquen en el llistat definitiu.
D’altra banda, STEPV va convocar assemblees informatives a les seus d’Alacant, València i Castelló per a les persones que han aprovat les oposicions i a les que s’incorporen a les borses de treball fruit també de les oposicions. Més d’un miler de persones van acudir a aquestes assemblees per a informar-se dels passos que cal seguir a partir d’ara, uns com a funcionaris de carrera i uns altres per a incorporar-se a les borses de treball.
Aquesta massiva assistència a les seus del Sindicat, continua demostrant l’alt nivell de confiança que el professorat té en STEPV, que novament reafirma que som el sindicat de referència del conjunt del professorat valencià.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR