Condicions laborals

La Conselleria informa que es repetirà el concurs de trasllats del curs passat en secundària i altres cossos

En el Cos de Mestres no es repetirà perquè es van oferir més vacants que en el concurs de mèrits

dijous 08 febrer 2024 11:58 h

Aquest matí la Conselleria ha convocat una Mesa Sectorial amb un únic punt de l’ordre del dia, que ha sigut l’aplicació de les sentències que obliguen a repetir el concurs estatal per a afegir totes les places oferides en el concurs de mèrits

La Conselleria intentarà executar també el concurs actual, tot i que no poden comprometre’s que siga així

La Conselleria ha informat que aplicarà la sentència només en el cos de secundària i altres cossos (EOI, Ensenyaments Artístics i els actuals Sectors Singulars) però no en el cos de mestres, ja que en el concurs de trasllats es van oferir més places que en el concurs de mèrits.
S’oferiran al concurs 3972 places més, ja que també s’han afegit les 1597 del concurs oposició d’estabilització de 2023, malgrat que la sentència només parla de les places del concurs de mèrits, però com que també són estructurals s’han afegit al concurs per evitar qualsevol recurs posterior.
La Conselleria ha informat també que la simulació del concurs de l’any passat, duta a terme pel Ministeri la setmana passada, afectava més de 1000 persones que canviaven de destí definitiu. Hi ha 772 persones que no tenien destí i que ara sí que en tindran, de les quals 53 són d’altres territoris.
La repetició del concurs consistirà en:
- Publicació de les vacants provisionals i període de reclamacions.
- Publicació de les destinacions provisionals i termini de reclamacions i renúncies.
- Publicació de les vacants definitives.
- Publicació de les destinacions definitives.
Sobre el calendari, han informat que intentaran publicar les vacants provisionals el més prompte possible i, a partir d’aquest moment, aniran publicant la resta del procediment.
La Conselleria intentarà executar també el concurs actual, tot i que no poden comprometre’s que siga així per qüestió dels terminis. En tot cas, el concurs del cos de mestres actual continuarà sense problemes.
També han informat que si es realitzen els dos concursos enguany afectarà les places que oferiran a comissions de serveis i altres adjudicacions.
CCOO, sindicat que va presentar el recurs contra el concurs del curs passat, ha proposat que els qui tenen destí actualment i vulguen mantindre’l en cas que els donen una plaça nova, ho puguen fer. La Conselleria ha aclarit que aquesta proposta és il·legal perquè es repeteix tot el concurs i, per tant, l’adjudicació actual no existeix.
STEPV ha fet una sèrie de preguntes, com per exemple, si la data de presa de possessió una vegada es repetisca el concurs serà la de l’1 de setembre del 2023 i la Conselleria ha contestat que aquesta qüestió està en mans dels serveis jurídics per aclarir-ho.
El Sindicat ha convocat una assemblea urgent aquesta vesprada a les 18h per explicar amb més detall la informació donada per la Conselleria d’Educació, en aquest enllaç.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR