Polítiques educatives

La Conferència Sectorial d’Educació no aporta novetats significatives per al curs que ve

Com a novetat més destacable la Ministra d’Educació ha informat que hi haurà una transferència de 13.500 milions d’euros a les comunitats autònomes per fer front a la COVID-19, però sense especificar la partida corresponent a educació

dimecres 25 agost 2021 16:54 h

Aquest matí ha tingut lloc la Conferència Sectorial d’Educació entre el Ministeri d’Educació i les conselleries d’educació de cada territori per a acabar de preparar el curs 2021/22. La Ministra, Pilar Alegría, ha celebrat una roda de premsa posteriorment en la qual ha donat compte de la reunió. Les mesures que ha anunciat ja eren les conegudes des de la darrera Conferència Sectorial de maig: presencialitat total, reducció de la distància de seguretat entre alumnat de 1,5 metres a 1,2 i manteniment de la resta de mesures de seguretat (mascareta, ventilació, higiene, neteja, etc.). Ha informat també que es preveu que la majoria de l’alumnat major de 12 anys tindrà almenys la primera dosi de la vacuna quan s’inicien les classes.

STEPV sol·licitarà a la Conselleria d’Educació una reunió del Fòrum Educatiu per plantejar propostes

També ha anunciat que el 3 d’agost el Consell de Ministres va aprovar un Reial Decret pel qual es destinaven vora 13.500 milions d’euros a les comunitats autònomes per a fer front a la pandèmia. L’any anterior es van dedicar 16.000 milions d’euros, dels quals 2.000 milions es van destinar a educació en el conjunt de l’estat (207 milions al País Valencià). Aquesta vegada no hi ha una partida concreta per a educació, tot i que la ministra ha insistit a les comunitats autònomes que prioritzen l’educació.
Per tant, poques novetats en la reunió de la Conferència Sectorial, en la qual, pel que sembla, no s’ha parlat de la reivindicació sindical i de les associacions de pares i mares de mantindre la reducció de ràtios del curs passat, tal i com hem pogut desprendre per a resposta a una de les preguntes de la premsa sobre aquesta qüestió
STEPV sol·licitarà a la Conselleria d’Educació una reunió del Fòrum Educatiu per plantejar propostes sobre el pressupost extra que ha informat la Ministra d’Educació i que començarà a transferir-se a partir del mes de setembre.
Per al Sindicat, aquests fons haurien de destinar-se a la compra de materials per a mantindre les mesures de seguretat (mascaretes FFP2, filtres HEPA, servei de neteja, etc.) i a la reducció de les ràtios i, per tant, a la contractació de més professorat.
El Sindicat manifesta la seua decepció per la reunió d’aquest matí en la qual no s’ha aportat cap informació ni s’ha acordat cap mesura que no fora ja coneguda prèviament i instem al govern valencià i a la Conselleria d’Educació a treballar juntament amb la comunitat educativa perquè els centres educatius treballen aquest curs 2021/22 amb unes ràtios millors i amb el professorat necessari per a dur a terme una atenció al nostre alumnat el més personalitzada possible.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR