La Confederació de STEs-i presenta recurs contenciós contra el Reial decret 270/2022, que aplica la llei Iceta a l’ensenyament

El Sindicat considera discriminatori el barem de mèrits perquè limita les possibilitats de consolidació del professorat interí

Manifestació a Madrid el passat 7 de maig

dissabte 11 juny 2022 09:47 h

La Confederació de STEs-i ha presentat un Recurs Contenciós Administratiu al Tribunal Suprem contra el Reial decret 270/2022, de 12 d’abril, pel qual es modifica el Reglament d’ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats als cossos docents a què es refereix la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, i es regula el règim transitori d’ingrés a què es refereix la disposició transitòria dissetena de la llei esmentada, aprovat pel Reial Decret 276/2007, de 23 de febrer.

El RD estableix disposicions que no compleixen la Directiva Europea 1999/70 per abús de temporalitat

En aquest Reial decret, que aplica la Llei Iceta a l’ensenyament, s’estableixen diferents disposicions que, des d’aquesta organització, entenem que no compleixen la Directiva Europea 1999/70 per abús de temporalitat del funcionariat interins i de les sentències posteriors del TJUE .
El RD 270/2022 estableix uns límits temporals en el reconeixement de l’antiguitat docent (només es puntuen com a màxim 10 anys), que són discriminatoris, i no només això, sinó que va en contra de la Directiva Europea. Igualment, es puntuen oposicions aprovades a partir del 2012, un altre element discriminatori. D’altra banda, no es valora l’experiència de la mateixa manera al mateix cos, segons les especialitats i, a més, no permet als diferents territoris introduir mèrits propis com és habitual als concursos-oposició.
Al nostre entendre, tot això va en contra dels drets de les persones en abús de temporalitat en educació, que lluny de millorar la seua situació més sembla que va en contra de totes elles, que, d’altra banda, no oblidem, porten anys prestant serveis a les administracions educatives i se’ls limita el dret a l’estabilització.
Des de STEs-i farem servir totes les vies possibles per aconseguir un accés adequat i que no vulnere els drets de les persones en abús de temporalitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR