Mobilitzacions

Intersindical Valenciana convoca manifestació de personal temporal i interí el dissabte, 2 d’octubre, a València

La manifestació eixirà des de la plaça de la Porta de la Mar a les 11 hores i finalitzarà a la plaça de Sant Agustí amb la lectura del manifest

STEPV

dimecres 29 setembre 2021 13:14 h

Intersindical Valenciana, juntament amb altres sindicats i la Coordinadora d’Empleats Públics en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana, convoquem una manifestació a València el proper dissabte 2 d’octubre, a les 11h des de la Porta de la Mar.

Estem en una fase decisiva i, per tant, és el moment del rescabalament el dany causat i de la fixesa com a sanció

Les organitzacions i entitats convocants rebutgem rotundament el projecte de llei de mesures urgents per reduir la temporalitat en l’ocupació pública, el conegut com a Decret Iceta. Un projecte de llei que segueix al peu de la lletra l’Acord del Pla de Xoc signat per Iceta i els sindicats CCOO, UGT i CSIF i que reprodueix literalment el RDL 14/2021. Un text que és un vestit a mida de les administracions amb el qual es pretén eximir aquestes de qualsevol responsabilitat per la seva conducta negligent i il·legal, a més que, penalitza les futures víctimes de l’abús amb l’acomiadament automàtic, no protegeix el dret a l’estabilitat laboral d’aquelles persones que han estat o estan en situació d’abús de la temporalitat i compromet la prestació dels serveis públics.
No oblidem que les nostres administracions porten més de 20 anys sense fer efectiva la transposició de la Directiva europea 1999/70 / CE, que això ha suposat vulnerar el dret a l’estabilitat laboral de més de 800.000 persones dels diferents sectors i que la responsabilitat recau, únicament i exclusivament, sobre les administracions. Una responsabilitat que, tal com estableix el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, és susceptible de sanció i que, a més, aquesta ha de tenir un caràcter marcadament dissuasori i, sobretot, de protecció de les treballadores i treballadors objecte de l’abús de la temporalitat.
Dues condicions que requereixen, d’una banda, l’exigència de responsabilitats personals als que, ostentant la potestat administrativa incompleixen les normes de control de la temporalitat i, de l’altra, tenint en compte que el bé jurídic a protegir és l’estabilitat laboral, es done empara a les víctimes de l’abús facilitant la seua fixesa en igualtat de drets que el personal funcionari de carrera i laboral fix.
Ara, amb la tramitació parlamentària del projecte de llei de mesures urgents per reduir la temporalitat, ja no hi ha marxa enrere. Estem en una fase decisiva i, per tant, és el moment del reconeixement de l’abús de la temporalitat, del rescabalament el dany causat i de la fixesa com a sanció. Per això considerem que és imprescindible la presència del personal temporal i interí en abús als carrers de València, exigint dels diputats i diputades de Congrés que legislen per resoldre definitivament el problema i que ho facen pensant en les persones i en els serveis públics.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR