Meses de negociació

Informació de la reunió sobre les vacants del concurs de trasllats 22/23 i 23/24

CCOO ha reconegut que no té una relació de llocs del concurs de mèrits del cos de mestres que no es va oferir al concurs de trasllats

dijous 15 febrer 2024 14:16 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió entre sindicats i la Conselleria per a tractar els critiris pels quals s’oferiran les places al concurs de trasllats, tant en la repetició del concurs estatal de secundària i resta de cossos 2022/23 com en l’actual del cos de mestres 2023/24.

STEPV ha demanat que la Conselleria justifique públicament tant les places que s’oferiran com les places que no s’oferiran

Criteris per a l’oferta de vacants per la repetició del concurs de trasllats 2022/23 (Secundària, EOI, Ensenyaments Artístics i actuals Sectors Singulars)
A les 2538 places oferides en el concurs 2022/23 s’afegiran 4057 places, per tant, en total s’oferiran 6595 vacants. Tenen intenció de publicar-les aquesta setmana o bé dilluns com a molt tard. També han informat que continuen intentant que també s’execute el concurs de trasllats actual de secundària, el de 2023/24, actualment paralitzat fins que no es resolga la repetició del curs passat.
També han informat que tenen la intenció de publicar avui les preguntes freqüents a les quals es van comprometre, per intentar resoldre els possibles dubtes sobre la repetició del concurs (STEPV va fer arribar diverses qüestions que, en principi, es publicaran avui).
Quan es publiquen les vacants s’obrirà un termini per a fer al·legacions, però cal tindre en compte que només es poden al·legar places que ja foren estructurals el curs passat. Perquè les jubilacions produïdes després de l’adjudicació definitiva del concurs passat o les noves places creades per aplicació de les noves plantilles, entre altres, no es podran oferir en la repetició del concurs perquè el curs passat no existien.
Com que les 2538 places oferides el curs passat es mantenen els criteris que expliquem seguidament s’apliquen a les 4057 places noves:
- No s’oferiran places ocupades per persones suprimides o desplaçades.
- Tampoc places que continguen més de 13 hores d’altres especialitats. Per exemple, una plaça corresponent a l’especialitat de Matemàtiques però que té més de 13 hores de Física i Química).
- S’oferiran places habilitades des de fa 2 cursos (actualment ja tres anys) i que tinguen estabilitat i no estiguen ocupades per càrrecs directius o siguen de programes no estables.
- Places de llatí i de grec que no estiguen ocupades per definitius s’oferiran per Cultura Clàssica.
- En Orientació Educativa, s’oferirar 463 places, de les quals 358 en CEIP.
- En FPA s’oferiran 4 places a Alacant, 2 a Castelló i 4 a València. Encara no hi ha una ordre de catalogació de llocs i això és el màxim que poden oferir. Tenen intenció de publicar l’ordre de catalogació aquest curs i s’oferiran més places a futurs concursos.
- En FP, s’oferirà una plaça per cada 2 llocs habilitats des de fa 3 cursos, que tinguen estabilitat i no estiguen ocupades per càrrecs directius ni siguen desdoblaments.
- En ensenyaments de règim especial (ensenyaments artístics i EOI), oferiran places per cada dos llocs habilitats des de fa 4 cursos i tinguen estabilitat i no estiguen ocupades per càrrecs directius.
- Les places de l’EOI Virtual, com que s’estan replantejant o estudiant el model, tampoc s’oferiran.
- No s’oferiran places reservades per a dones víctimes de violència de gènere o les afectades per sentències.
- Les places del CEED s’oferiran al concurs autonòmic quan estudien la seua estructuració i les seues particularitats (estan estudiant si afegeixen o no un requisit de competència digital que tractaran amb els sindicats més endavant).
- Els conservatoris municipals que s’han incorporat a la xarxa de la GVA no s’oferiran perquè no estaven catalogades encara el curs passat.
- Les places de les UEO tampoc s’oferiran perquè tampoc estaven catalogades el curs passat.
Criteris per a l’oferta de vacants per al concurs del cos de mestres 2023/24:
- S’incorporaran les places creades per l’aplicació de l’acord de plantilles.
- En l’etapa d’infantil segon cicle, amb 3 unitats o més, sense 2 definitius de l’especialitat d’anglés o amb el B2 d’anglés, no s’oferirà la vacant per adjudicar-la posteriorment amb el requisit d’anglés.
- Les places marcades com a no funcionament en l’arranjament escolar d’enguany no s’oferiran.
- Tampoc s’oferiran les places reservades per violència de gènere.
- En els 6 CEIP que encara mantenen el programa experimental en anglés tampoc s’oferiran totes les places.
- Les places afectades per persones que estan en serveis especials o pel procés de selecció de direccions tampoc s’oferiran.

En el torn d’intervencions, STEPV ha preguntat per les places UECO d’AL, que el curs passat no es van oferir. Ho estudiaran. El Sindicat també ha preguntat pel nombre de places per especialitat, però encara no les han recopilat. Enviaran la graella amb les places per especialitat i totals.
D’altra banda, STEPV ha demanat que la Conselleria justifique públicament tant les places que s’oferiran com les places que no s’oferiran en el concurs de trasllats en cada centre educatiu, per fer més transparent el sistema. La Conselleria no s’ha tancat a aquesta proposta i STEPV s’ha compromés a traslladar-la per escrit per al seu estudi.
A continuació s’ha generat un debat sobre la repetició o no del concurs de trasllats de l’any passat en el cos de mestres, ja que CCOO ha preguntat si la Conselleria disposa d’un pla B en cas que no s’admeta a tràmit el recurs presentat a la seua sentència.
La Conselleria ha contestat que no està previst un pla B, perquè tots els informes jurídics que tenen informen que hi ha un percentatge molt alt de guanyar el recurs, ja que es van oferir més places en el concurs de trasllats que en el concurs de mèrits, que és el que està en qüestió.
Aprofitant la pregunta de CCOO, STEPV ha preguntat si la Conselleria té un llistat de places previstes en el concurs de mèrits que no es van oferir posteriorment en el concurs de trasllats del cos de mestres, com va suggerir CCOO en la Junta de Personal Docent de València dilluns passat i que justificaria la repetició del concurs de trasllats del cos de mestres. La Conselleria ha informat que no hi ha cap llistat de places concretes reservades per al concurs de mèrits, que les úniques places concretes són les que es van publicar en el concurs de trasllats i que són més que les oferides en el concurs de mèrits i, per tant, es dona satisfacció a la sentència.
A continuació, CCOO ha reconegut que no tenen un llistat de llocs oferits en el concurs de mèrits que no es van oferir en el concurs de trasllats, fet que desmunta l’argumentació de CCOO en la Junta de Personal de València per a justificar la repetició del concurs de trasllats i, per la qual, va insultar públicament STEPV, ANPE i CSIF per abstindre’ns en eixa resolució per manca d’informació.

Etiquetat com a

concurs de trasllats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR