Polítiques educatives

Hi haurà un increment de plantilla de 4.374 docents més el curs que ve

Es reuneix el Fòrum Educatiu amb la presència del President de la Generalitat

Un moment de la intervenció de Ximo Puig en el Fòrum Educatiu

dilluns 27 juliol 2020 12:37 h

Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió del Fórum Educatiu que aplega les diferents organitzacions de la comunitat educativa (sindicats, associacions de pares i mares, patronal de concertada, alumnat i associacions de direccions).

També s’invertiran per al curs que ve 207 milions d’euros extra

En la reunió, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït a la comunitat educativa l’esforç que ha fet durant el confinament i per a preparar en condicions el curs que ve. També ha posat en valor l’educació com a servei essencial i s’ha compromés a impulsar i reforçar el sistema educatiu en aquest context de pandèmia per la COVID-19.
El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha informat, per la seua banda, que s’invertiran per al curs que ve 207 milions d’euros extra i 4.374 docents més en el sistema educatiu per a garantir que l’organització del curs que ve es produïsca en les millors garanties, tot i que no ha desglossat per etapes educatiques aquest increment. També s’ha informat que centre educatiu rebran avui mateix la plantilla de tindran el curs que ve, els recursos econòmics de què disposaran i el protocol del model organitzatiu validat per la Conselleria de Sanitat.
STEPV ha plantejat al President de la Generalitat la necessitat de declarar l’emergència educativa per al curs que ve, per tal de garantir el finançament suficient i necessari per a fer front a la situació tan complexa que viuran els centres educatius el curs que ve, amb un model organitzatiu atípic i una realitat complexa quant a la vigilància de la salut del conjunt de la comunitat educativa.
En eixa línia, el Sindicat ha demanat que el Fòrum Educatiu continue vigent durant el curs que ve per tal de continuar fent el seguiment i prenent les decisions necessàries per anar fer front a les situacions que a partir de setembre es trobaran els centres educatius.
La Conselleria s’ha compromés, davant la petició de STEPV, ha posar els recursos necessaris perquè el curs que ve siga el més segur i normal possible, donada la situació, i a continuar mantenint el Fòrum Educatiu per analitzar les diferents situacions que es puguen produir i acordar les accions necessàries en cada moment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR