Meses de negociació

Es negocia l’ordre que fixa el nombre màxim d’alumnat per unitat en determinades localitats

STEPV celebra aquesta baixada de ràtio, però insisteix en la necessitat d’una baixada generalitzada a tots els nivells educatius

dijous 11 març 2021 17:39 h

Hui s’ha negociat l’Ordre que fixa el nombre màxim d’alumnat per unitat en el procediment d’admissió del primer nivell del segon cicle d’educació infantil (3 anys), a partir del curs 2021-2022, en determinades localitats.

Aquesta baixada de ràtio ja es va començar a aplicar a determinades localitats els cursos 17-18 i 18-19, però va ser suspesa cautelar pel TSJ per al curs 2019-20 davant els recursos de la patronal de concertada. La Conselleria va recórrer al Suprem i aquest li ha donat la raó, fet que ha possibilitat que es negocie una nova ordre.
El sindicat ha celebrat que la ràtio es baixe a 20 a algunes localitats, fet que portava demanant des del curs 18-19 i que evitarà el tancament de moltes unitats; a altres municipis, la baixada serà a 23. Per determinar aquestes ràtios, Conselleria ha tingut en compte la natalitat del municipi evolució del padró, matriculació efectiva, matrícula sobrevinguda, fuga d’alumnat, etc.
Encara així, STEPV considera que cal d’una baixada generalitzada de les ràtios a tots els nivells educatius i a tot el País Valencià (recordem que de quart a sisé, la ràtio encara és de 30 alumnes per unitat) i ha insistit en la necessitat d’instar al govern central a que modifique la norma que fixa la ràtio en 25 a infantil i primària, que és d’àmbit estatal. Igualment necessari és el finançament necessari per poder aplicar eixa baixada.
STEPV també ha sol·licitat:
- Revisar la possibilitat de baixar la ràtio a localitats amb un únic centre educatiu on ha baixat la natalitat, fet que pot suposar la pèrdua d’unitats.
- Baixar la ràtio a determinades zones o àrees d’escolarització a localitats grans on el problema de natalitat està a una localització determinada (Gandia, València, Castelló o Alacant per exemple).
- Afegir una disposició per baixar la ràtio a les unitats que enguany ja estan obertes a tres anys i tenen poca matrícula, ja que el curs passat, després de la sentència, del suprem, no va donar temps d’articular l’ordre que ara ho possibilita.
Conselleria ha mostrat la seua disposició a revisar les propostes fetes i ha confirmat que ja està treballant en la possibilitat de baixar la ràtio a grans ciutats, fet que és molt més complexe. A més, ha confirmat que Catarroja està inclosa en les localitats on es baixarà la ràtio, però que Puçol ha rectificat les dades de padró i no podrà baixar la ràtio enguany.
El sindicat queda a disposició dels centres i els municipis que puguen complir els requisits per baixar la seua ràtio, per assessorar-los al respecte.
Al torn obert, el sindicat ha preguntat per:
- La publicació de l’arranjament escolar. Conselleria ha informat que encara que el van enviar als Ajuntaments, van detectar algunes qüestions que estan millorant i que en breu el tornaran a enviar-ho.
- La incidència al concurs de trasllats de secundària i altres cossos, amb les persones de Catalunya que han demanat plaça al País Valencià. Donada la magnitud del problema que afecta a més de 100 persones, STEPV ha sol.licitat a Conselleria que inste al Ministeri a fer una correcció d’errades i una nova publicació de l’adjudicació provisional, així com l’obertura d’un nou termini per desistir del concurs si es participa voluntàriament o reclamar.
- A més, ha manifestat la seua preocupació ja que des des de 2018, quan es van catalogar les places d’ERE amb el requisit lingüístic en valencià, ha demanat reiteradament el Pla de xoc de formació del professorat per obtindre’l dins el termini de la moratòria donada, Pla que no s’ha portat a terme encara.

Etiquetat com a

ràtios mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR