Es negocia la renovació de les direccions dels centres educatius, incloent el CIPFP

STEPV ha traslladat una sèrie de propostes per a millorar el procediment, tot i que rebutja el model establert per la normativa estatal perquè menysté la capacitat del centre de decidir la seua direcció i es vincula a una comissió amb components externs al centre

dimarts 17 octubre 2023 13:04 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la convocatòria del procediment de renovació de direccions i el sistema de provisió de direccions per als centres integrats de formació professional.

Pel que fa a la resolució que regula el procés de renovació de direccions el Sindicat ha realitzat diverses consideracions. En primer lloc, de manera general, STEPV ha reclamat a l’administració el foment d’un model basat en el lideratge pedagògic compartit on la persona que ostente el càrrec faça de guia i dinamitzador, fomentant la participació democràtica de la comunitat educativa i la presa de decisions compartida, la gestió de la confiança i les bones pràctiques a l’hora de confeccionar horaris i repartir tasques, entre altres, implicant a tots i totes d’una manera proactiva.
A més, el Sindicat s’ha mostrat contrari al model de Direcció Pública Professional que planteja la Llei de Funció Pública Valenciana en el seu capítol II, fonamentalment a les funcions que se li atribueix, basat en la gestió de recursos i direcció de persones. Considerem que la principal funció de la direcció d’un centre educatiu ha de ser de caràcter pedagògic, situant-se com a eix vertebrador del claustre en aquest aspecte, i no tant com a un cap de personal per a l’administració on gran part de les seues tasques siguen exclusivament burocràtiques.
En segon lloc, seguint aquesta línia, hem aprofitat per a demanar una dotació de personal administratiu en els centres que garantisca que els equips directius puguen centrar-se en qüestions purament educatives, delegant als tècnics la resta de tasques.
Finalment, el Sindicat ha demanat aclariments respecte a la possibilitat de presentar al·legacions per part dels participants en cas d’obtindre una valoració negativa, perquè en l’esborrany s’ha eliminat aquest aspecte, deixant únicament la possibilitat de presentar un recurs d’alçada a la finalització del procediment. També s’ha demanat que aparega un nou ítem d’avaluació que faça referència al projecte lingüístic del centre. És una qüestió transversal al sistema educatiu i a tots els centres que considerem que donada la seua importància ha de ser també valorada.
Pel que respecta a la normativa que regula la provisió de direccions per lliure designació en els CIPFP, s’ha tornat a insistir en la participació vinculant del claustre en els CIPFP. La resta de reclamacions han anat en la línia de simplificar el procediment perquè siga com la resta d’elecció de direccions. A més, s’ha demanat un model estàndard de currículum vitae i que el tràmit puga gestionar-se també a través d’OVIDOC.
Finalment, el Sindicat ha sol·licitat que la resposta negativa del projecte estiga motivada i que s’incloga la rúbrica de valoració, com sí que ocorre en la resta de procediments. També s’ha demanat la relació de centres que participen en este procediment.

Torn obert
El Sindicat ha traslladat la queixa pel retard ahir en la publicació de les vacants de les adjudicacions contínues i n’ha demanat explicacions. La Conselleria ha demanat disculpes pel retard i ha explicat els motius del mateix, que han tingut relació amb problemes de configuració d’un arxiu i han informat que ja està solucionat per a pròximes adjudicacions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR