Consell Escolar de l’Estat

Els sindicats d’ensenyament i els pares i mares exigeixen la retirada de les revàlides

El Ministeri d’Educació defén que les proves duren quatre o cinc dies

divendres 20 maig 2016 12:55 h

Els sindicats d’ensenyament i els pares i mares exigeixen la retirada de les revàlides d’ESO i batxillerat en el Consell Escolar de l’Estat.
El Govern va portar al Consell Escolar de l’Estat els projectes de desenvolupament de les revàlides malgrat que el Congrés havia aprovat amb anterioritat la paralització de la LOMQE.

També s’exigeix la retirada del reial decret de beques i del que modifica l’accés i l’admissió a la formació professional

El Govern demostra que es pot empitjorar la LOMQE en el desenvolupament dels seus reglaments. Els textos que han passat el tràmit del Consell Escolar de l’Estat promouen proves de fins a cinc dies de durada, que avaluen totes les competències clau i tots els estàndards d’aprenentatge de les matèries examinades. El dictamen del Consell Escolar, màxim òrgan consultiu en matèria d’educació, considera excessiu el volum de les revàlides i sense precedents als països europeus, per la qual cosa no n’hi ha models acreditats en què basar-se.
Encara que les declaracions del ministre han donat a entendre que es modifiquen alguns preceptes en relació amb l’accés a la universitat, la seua proposta ratifica la LOMQE, ja que suprimeix les proves d’accés a la universitat (PAU) i permet que cada una establisca exàmens i criteris d’admissió diferents. A més, introdueix desigualtat en l’ús de les revàlides com a criteri d’accés en relació amb els estudis previs de l’alumnat i redacta de manera confusa i contradictòria els preceptes sobre aquesta qüestió.
Els consellers i conselleres de la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (CEAPA) i els sindicats d’ensenyament FECCOO, STEs-I i FETE-UGT han presentat vot particular conjunt en el Consell Escolar de l’Estat per exigir la retirada del projecte de decret i de l’ordre ministerial que desenvolupen les revàlides. És coneguda la nostra posició contrària a aquests exàmens desenvolupats en la LOMQE. Considerem, a més, que el Govern no està legitimat per a desenvolupar la LOMQE:
• Perquè el Congrés va aprovar una proposició de llei per paralitzar-ne el desenvolupament.
• Perquè utilitza el reglament per a dictar normativa bàsica d’efecte polític sense passar pel parlament.
• Perquè els governs en funcions no poden actuar excepte en cas que s’hi donen les condicions d’interés general i urgència, cosa que no ocorre en aquest cas.
• Perquè l’alumnat subjecte a aquestes avaluacions externes no haurà cursat els mateixos programes, atés que el Govern ha sigut incapaç de fer aplicar la norma de forma homogènia, tant per la falta de consens com per la seua mala factura tècnica.
Aquestes organitzacions també han presentat vot particular per exigir la retirada del reial decret de beques i el reial decret que modifica l’accés i l’admissió a la formació professional, ja que tots dos generen desigualtat i lesionen el dret a l’educació.

Etiquetat com a

revàlides lomqe

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR