Mobilitzacions

Els sindicats aposten pel No en el referèndum i convoquen sis jornades de vaga en educació en maig

Els motius de la convocatòria d’aquestes jornades de vaga són el rebuig al decret llei de retallades salarials del govern valencià i a les retallades acordades pel govern espanyol. També es demanarà el No en el referèndum sobre les retallades.

STEPV

dimarts 24 abril 2012 15:47 h

Els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, FECCOOPV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT PV) han acordat convocar sis jornades de vaga en maig, atenent els resultats de l’enquesta que les assemblees i claustres de professorat han contestat. Els motius de la convocatòria d’aquestes jornades de vaga són el rebuig al decret-llei de retallades salarials del govern valencià i a les retallades acordades pel govern espanyol. Aquestes mesures comportaran un empitjorament de les condicions laborals del professorat, l’acomiadament de més de 3.000 docents interins i un deteriorament de la qualitat educativa que conduirà a l’increment del fracàs escolar.

Quasi 600 centres han contestat l’enquesta i hi han participat vora 20.000 docents, la majoria a favor de la vaga

Quasi 600 centres han contestat l’enquesta i hi han participat vora 20.000 docents, la majoria dels quals està a favor de la convocatòria de la vaga en ensenyament. Sobre el model de vaga a convocar, la majoria ha optat per convocar una vaga intermitent.
Per tot això, els sindicats d’educació han decidit convocar 6 jornades de vaga els dies següents: 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de maig. També s’ha acordat convocar una manifestació a València el primer dia de vaga, el dimecres 16, i concentracions en les Direccions Territorials de les tres capitals dijous 17. També es convocaran accions la resta dels dies de vaga.
Prèviament, dijous 3 i 10 de maig es tornen a convocar concentracions a la porta dels centres de treball a les 12h. El dia 10 de maig se celebrarà el referèndum en tots els centres de treball de la funció pública valenciana, convocat pels sindicats de la Mesa General i, alhora, les organitzacions d’estudiants han convocat una jornada de lluita contra les retallades del Ministeri d’Educació, a la qual els sindicats educatius donen suport.
En una segona fase, es convocaran més mobilitzacions en el mes de juny i a l’inici del curs 2012/13, si l’administració no rectifica i continua sense escoltar al professorat.
Quant al referèndum del 10 maig, les organitzacions sindicals animen al personal dels centres educatius a participar massivament en un exercici de democràcia directa. Els sindicats demanen el No a la proposta de l’administració, objecte del referèndum, perquè la consideren una burla al conjunt de treballadores i treballadors de la funció pública i del professorat. La convocatòria de vaga és conseqüent amb aquest posicionament del No en el referèndum. Els sindicats es vincularan al resultat d’aquest referèndum.
D’altra banda, els sindicats han sol·licitat una entrevista a la consellera d’Educació, María José Català, per a demanar-li que pose fi a les retallades en ensenyament i que no aplique les mesures del Reial Decret Llei aprovades pel Consell de Ministres divendres passat.
La consellera d’Educació té, per tant, en les seues mans, la possibilitat real d’evitar que continue la conflictivitat en el sistema educatiu valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR