Professorat interí

El Tribunal Superior de Justícia denega la suspensió cautelar de l’acord de professorat interí

Argumenta el pes que té el fet que quatre sindicats han signat l’acord

dilluns 10 juny 2013 15:56 h

STEPV va presentar dos recursos en abril i maig contra l’acord de professorat interí. Un contra la denúncia de l’acord i un altre contra el propi acord. En ambdós va demanar la suspensió cautelar.

STEPV convoquen, juntament amb la CPI i AFID, assemblees aquesta setmana

El Tribunal Superior de Justícia ha rebutjat la petició de suspensió cautelar de l’acord de professorat interí en dos autos, un per cada recurs, tot i que encara hi ha possibilitat de presentar recurs de reposició en un dels autos, cosa que farem els pròxims dies.
La base argumental del TSJ és que l’acord compta amb el suport de quatre sindicats i insisteix dues vegades en aquest punt: “basta la lectura de la Disposición Final única del Acuerdo de 3/abril/2013, en la que se dispone que sus previsiones sustituyen a las contenidas en el anterior publicado por resolución de 26/noviembre/2010, para concluir - (…) que la denuncia, lejos de ser unilateral, ha sido consensuada entre la Administración y los cuatro Sindicatos representativos firmantes”.
I posteriorment afegeix: “se fuerza a este Tribunal a tomar en consideración el notable apoyo sindical (CCOO, ANPE, CSIF y UGT) recibido por el Acuerdo, a la hora de valorar la realidad y alcance de los efectos irreparables o gravemente perjudiciales que se le imputan. Procede, por las razones señaladas, desestimar la reposición”.
Un altre argument és que no queda provat els efectes irreparables o greument perjudicials al professorat interí, aspecte que no és real ja que el Sindicat va demostrar els danys irreparables amb l’argumentari presentat, amb l’argument següent: “Per a aquestes oposicions ja hi ha docents interins que es veuran afectats per la rebaremació de les borses atenent al nou acord d’interins recorregut. Es tracta dels docents interins de les especialitats (o habilitacions en el cas de mestres) convocades amb serveis prestats que en ocasions anteriors no han aprovat cap prova de les oposicions o no s’han presentat mai. Aquest col·lectiu, encara que aprove tota la fase d’oposició, serà igualment reordenat i perdrà el seu lloc actual. També afecta als docents interins amb serveis prestats que han aprovat en ocasions anteriors una prova o part de les oposicions doncs consumeixen una de les dues moratòries que tenen abans de ser reordenats en les borses”.
Tanmateix, en les al·legacions que presentarem pròximament, incorporarem els recursos de reposició individuals que s’han presentat abans del 23 de maig, data límit per a interposar recurs i posterior a la presentació dels recursos de STEPV al TSJ.
STEPV convoquen, juntament amb la CPI i AFID, assemblees aquesta setmana i la que ve per analitzar la situació i acordar noves accions en juny i juliol per a visibilitzar la problemàtica del professorat interí de cara al fi de curs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR