Llengua

El Sindicat es reuneix amb el Servei de Formació per a tractar els cursos de Valencià per al personal de règim especial

La subdirecció de formació es va comprometre a fer les gestions per atendre les peticions sindicals

dijous 11 novembre 2021 08:00 h

El passat 9 de novembre, representants de STEPV i una representació del professorat afectat per l’acreditació de la competència lingüística de valencià de diferents cossos d’ERE van mantindre una reunió amb la Subdirecció General de Formació del Professorat, on es va plantejar la necessitat d’implementar accions extraordinàries per facilitar l’adquisició pel professorat d’ensenyaments de règim especial del C1 de valencià abans de l’inici del curs 2022/23.
Amb l’Ordre 35/2018, de 22 d’agost, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, es catalogaven en valencià els llocs de treball docents en centres públics que imparteixen els ensenyaments de règim especial i altres ensenyances (cos de professors i catedràtics de música i arts escèniques, mestres de taller, professors i catedràtics d’arts plàstiques i disseny i professors i catedràtics d’escola oficial d’idiomes).

Formació del Professorat s’ha compromés a contestar en breu les propostes traslladades en la reunió

A la mateixa ordre, a la disposició transitòria primera, s’exigeix la competència lingüística del valencià a 1 de setembre de 2022. Al punt 5 de la mateixa transitòria primera es deia: “Durant aquest període transitori de 4 anys la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport posarà en marxa accions extraordinàries de formació a fi que el personal afectat per aquesta disposició puga obtindre el requisit lingüístic de valencià.”
STEPV porta demanant a la Direcció General de Personal la implementació d’aquestes “accions extraordinàries” des del primer moment d’entrada en vigor de l’Ordre 35/2018 però l’administració no ha portat a terme aquestes accions, si més no en temps i forma, i el Sindicat considera que no han estat ni suficients ni extraordinàries.
D’altra banda, pel que fa exclusivament als centres de l’ISEA, a les pròpies instruccions d’inici de curs del curs anterior, 2020-21, es deia textualment “l’ISEACV en coordinació amb la direccions generals de Personal Docent i Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, i el servei de Formació del Professorat, de la Conselleria d’Educació, oferiran els cursos específics necessaris, en els diferents centres de l’ISEACV perquè tot el professorat d’aquests ensenyaments puga realitzar la formació necessària, dins de la seua jornada laboral, per a obtindre, a la finalització d’aquesta, el corresponent certificat de nivell C1 de valencià.” Cosa que a hores d’ara encara no s’ha portat a terme.
A la reunió, es va plantejar posar en marxa mesures ordinàries com ara la necessitat immediata d’oferir els actuals cursos en torns tant de matí com de vesprada per poder adaptar-se als horaris dels diferents cossos, o possibles mesures extraordinàries com ara la d’oferir cursos de 30 o 80h de regularització, és a dir, que incloguen la certificació a la finalització del curs en cas d’haver-lo superat satisfactòriament. Aquesta tipologia de cursos ja es va oferir i es continua oferint al professorat afectat per l’ordre de catalogació de 2013 al curs 2018-2019 però no així al professorat afectat per l’ordre 35/2018 creant un important greuge comparatiu.
El sindicat agraeix la predisposició al diàleg i la empatia de la subdirecció general de formació del professorat que es va mostrar receptiva en tot moment adquirint el compromís de tractar els diferents plantejaments amb les altres dues direccions generals responsables (DG de Personal Docent i la DG de Política Lingüística) i donar respostes en dues o tres setmanes.

Etiquetat com a

llengua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR