Meses de negociació

El professorat funcionari de carrera també es veu perjudicat en juliol per l’acord d’interins

Unes instruccions determinaran quin professorat ha de fer les proves de juliol en absència del professorat interí

dimecres 25 juny 2014 16:33 h

L’avançament de les proves de setembre a juliol, juntament amb el cessament de tot el professorat interí adjudicat a partir de setembre farà que hi haja menys professorat per a atendre les proves extraordinàries de juliol en ESO i Batxillerat. Fins i tot hi ha departaments on tots els membres són interins que cessen a 30 de juny i els centres no tenen qui realitze les proves de juliol.

STEPV ha proposat prorrogar la contractació en juliol del professorat interí cessat a 30 de juny

Aquesta situació ja la va advertir STEPV en una mesa de negociació fa un temps i la Conselleria va respondre que es regularia d’alguna manera aquesta situació. Doncs bé, la Conselleria ha dut a la Mesa Tècnica d’avui una resolució en la qual encarrega a la caporalia d’estudis aquesta responsabilitat, que al seu torn podrà derivar en el professorat la realització d’aquestes proves. En concret pot derivar-les a:
- Personal docent del departament que té assignat la matèria.
- Personal docent d’altres departaments que tinguen atribució docent sobre la matèria.
- Personal docent d’altres departaments, les especialitats dels quals es troben en el mateix àmbit al qual correspon la matèria.
- Personal docent d’altres departaments que acredite una formació inicial mínima de 24 crèdits ECTS en la matèria.
- Personal docent d’altres centres educatius que tindran una comissió de serveis per a realitzar aquestes proves.
Tot açò en els casos en què no hi haja professorat en el departament per a realitzar les proves. En els casos en què continue havent professorat en el departament, serà aquest el responsable de realitzar les proves dels cursos que atenien els docents interins que cessen a 30 de juny.
STEPV ha proposat una fòrmula molt més senzilla que tot açò per evitar sobrecarregar la resta de docents funcionaris de carrera o interins amb nomenament fins el 31 d’agost i és que es prorrogue la contractació del professorat interí que serà cessat el 30 de juny com a mínim al mes de juliol. D’aquesta manera la feina es repartirà, cada docent podrà avaluar al seu alumnat i no caldrà sobrecarregar de feina la resta de professorat.
La Conselleria ha respost que no es pot prorrogar la contractació d’aquest professorat perquè cal “optimitzar recursos”.
STEPV responsabilitza d’aquesta situació a l’avançament de les proves de setembre a juliol i a l’acord de professorat interí que limita els nomenaments a 30 de juny de totes les persones contractades a partir de setembre, a diferència de l’acord de 2010.
La retallada de drets del professorat interí afecta també tota la resta de docents que han d’assumir més feina en juliol per les ocurrències de la Conselleria d’Educació.

Descarrega’t ací el document negociat en la mesa

Etiquetat com a

mesa tècnica

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR