Meses de negociació

El professorat d’ensenyaments artístics i EOI tindrà una nova moratòria de 4 anys per acreditar la competència en valencià

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Sectorial aquesta nova moratòria

dimarts 05 abril 2022 14:31 h

Aquest curs finalitzen les moratòries per acreditar la competència lingüística en valencià, regulades en l’ordre 90/2013 (mestres, secundària i FP) i l’ordre 35/2018 (ensenyaments artístics i EOI). El primer col·lectiu ja va tindre una nova moratòria de 4 anys que acaba aquest curs i que se suma als 4 anys que van tindre en 2013 i el segon col·lectiu tindrà una nova moratòria de 4 anys que acabarà en 2026. Per tant, els dos col·lectius de professorat han tingut 8 anys de moratòria per acreditar la competència lingüística en valencià.

S’esquiparen les moratòries en 8 anys per a tots els cossos docents

Com queda el professorat del cos de mestres, secundària i FP?
El funcionariat de carrera del cos de mestres, secundària i PTFP sense la competència lingüística només podrà optar a places de centres en comarques castellanoparlants en els procediments de mobilitat (comissions de serveis o concurs de trasllats).
El professorat interí del cos de mestres, secundària i PTFP sense la competència lingüística ha de desactivar-se en les adjudicacions d’inici de curs que es duen a terme en juliol i es podran reactivar quan acrediten la competència lingüística (C1 de Valencià). Si no es desactiven i se’ls adjudica una plaça poden ser expulsats de la borsa de treball si no acrediten la competència lingüística corresponent.

Com queda el professorat d’ensenyaments artístics i EOI?
No va ser fins a l’ordre ordre 35/2018 que no s’ha regulat la catalogació en valencià de les places que afecten aquests cossos docents. En l’ordre es donava una moratòria de 4 anys perquè aquest professorat acreditara la competència lingüística. Aquesta moratòria finalitza el present curs i avui s’ha negociat una nova moratòria per a 4 anys més.
Per tant, el professorat d’aquests cossos docents que no acredite al competència lingüística en valencià fins 2026 només podrà accedir a places de comarques castellanoparlants.
STEPV ha demanat un informe amb les dades de professorat que no han acreditat la competència lingüística en cada un dels cossos docents, fet al qual s’ha compromés la Conselleria a facilitar quan acaben els cursos de C1 que s’estan produint actualment.
També ha demanat que els cursos que la Conselleria es compromet a realitzar s’ajusten a les necessitats del professorat en horari i format i que es negocien prèviament en Mesa Sectorial.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR