Retallades

El Director General d’Ordenació, Jorge Cabo, justifica les retallades amb arguments impresentables

Conselleria continua amb la seua campanya de desprestigi cap al professorat.

dimecres 18 abril 2012 21:16 h

El nou Director General d’Ordenació i Centres, Jorge Cabo, s’estrena mediàticament en una entrevista a Levante amb una sèrie d’arguments impresentables per a justificar les retallades en educació i l’increment de ràtios proposat pel ministre d’educació. El senyor Cabo ha superat a l’ex-conseller Font de Mora.

l’augment a 21 hores lectives en el cos de secundària pot comportar la retallada de més de 3.000 docents interins

Cabo afirma que l’augment de les ràtios no incrementarà el fracàs escolar amb arguments tan peregrins i aliens a la realitat actual com que “Hemos estudiado en clases con más de 40 alumnos y no nos ha ido tan mal” o que l’alumnat s’avorreix en grups amb pocs alumnes. El director general obvia que la societat ha canviat, les famílies han canviat i l’alumnat ha canviat en aquests darrers anys. Si aquests són els únics arguments que pot al·legar un alt càrrec de la Conselleria d’Educació, Cabo hauria de ser cessat immediatament.
No només ens pren per ignorants sinó que a més acusa als docents d’estar de vacances mentre ell estava fent feina. I insinua que els sindicats enganyem al professorat quan alertem de les conseqüències de les retallades en educació.
Pretén transmetre tranquil·litat al professorat interí i afirma que continuarà treballant el curs que ve. Només l’augment a 21 hores lectives en el cos de secundària pot comportar la retallada de més de 3.000 docents interins. L’increment de ràtios també comportarà reduir hores en els departaments i sobrarà, per tant, professorat. A més de ser cessats el 30 de juny i cobrar, per tant, menys de 4.000 euros aquest curs. No és per a estar tranquils.
Evidentment, l’increment de ràtios, l’augment d’hores lectives, la congelació i retallada salarial del professorat, i tota la resta de retallades que està aplicant la Conselleria d’Educació des de fa dos anys en el sistema públic educatiu afectaran negativament els índex de fracàs escolar.
Totes aquestes mesures provoca que el professorat treballe més amb menys salari, amb plantilles més reduïdes per l’acomiadament de professorat interí, amb més alumnes per aula i amb una campanya difamatòria orquestrada pel govern valencià, que ens acusa d’estar sempre de baixa, de tindre massa vacances i de queixar-nos perquè ens rebaixen el salari. Socialment, el govern no està dignificant la tasca del professorat sinó tot el contrari. Ens està assenyalant com els culpables de la situació de crisi que pateix el País Valencià.
Tot plegat es tracta d’una estratègia per a desmantellar els serveis públics i avançar encara més en la privatització de l’ensenyament, d’acord amb les línies marcades per les polítiques neoliberals instal·lades en els òrgans de govern de les institucions europees i mundials.
Aquesta situació requereix una resposta contundent i continuada en el temps per part del professorat, del conjunt dels treballadors i treballadores dels serveis públics i de la societat en general per a posar fre a les retallades socials a què ens estan sotmetent els governs espanyol i valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR