Retallades

El Consell retalla més de 27 milions del pressupost educatiu de 2011

El president Fabra afirma que les retallades en educació només afecten el salari del professorat

STEPV

dimarts 28 febrer 2012 17:54 h

El DOCV d’avui ha publicat un acord del Consell del 15 de juliol de 2011 pel qual es retallen més de 37 milions d’euros de diferents partides pressupostàries de 2011, de les quals més de 27 milions d’Educació, és a dir, el 72% de la retallada. Aquestes quantitats es transfereixen al capítol 2 del programa pressupostari 612.60 de Despeses Diverses, que correspon a la Compra de béns corrents i despeses de funcionament i, en concret, al pagament de “Treballs realitzats per altres empreses i professionals”, sense més detalls.

Portem dos cursos de retallades de grups, desdoblaments, programes d’atenció a la diversitat i, per tant, de professorat

Una part de les partides educatives afectades es retallen en part, però d’altres se suprimeixen en la seua totalitat. Entre les que es retallen trobem algunes com les ajudes per al desenvolupament de recursos educatius digitals (8.000€); beques per a la formació de personal en tecnologies d’informació i comunicació (9.600€); ajudes als centres concertats per a educació compensatòria (2.486€) o la gratuïtat dels llibres de text (7.200.000€).
Entre les que se suprimeixen destaquen les subvencions al desenvolupament de processos d’acreditació de competències professionals de les famílies professionals (227.840€) o ajudes al valencià (85.000€ en total) o a projectes coeducatius (9.560€). També les ajudes al foment i suport a la investigació i creació en els ensenyaments artístics superiors pateixen una retallada de 1.365€.
Aquests són només alguns dels exemples de les partides pressupostàries en educació que es retallen i, evidentment, afecten a la qualitat educativa, al contrari del que ha afirmat avui mateix el president Fabra, en comparèixer després d’entrevistar-se amb Rajoy, ja que ha negat que les retallades en ensenyament vagen més enllà dels sexennis del professorat.
El que obvia deliberadament, tant Fabra com la consellera d’Educació, Maria José Català, és que portem dos cursos de retallades de grups, desdoblaments, programes d’atenció a la diversitat i, per tant, de professorat. I també de pressupostos, com la retallada publicada avui en el DOCV, que se suma als quasi 4 milions d’euros de retallades pressupostàries de 2010.
D’aquesta manera intenten desacreditar davant la societat la mobilització de la comunitat educativa d’aquests darrers mesos, reduint el conflicte a un problema estrictament laboral i salarial (que ho és) però obviant la resta de retallades que afecten greument la qualitat educativa.
STEPV insta, novament, al govern valencià a posar fi a la política de retallades en ensenyament, a retirar el decret-llei de retallades salarials i a abonar les ajudes al transport, menjador i llibres de text que encara deu i a potenciar l’ensenyament com a garantia de futur de la nostra societat.
Consulta el DOCV amb les noves retallades (pdf, 238KB)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR