Reforma educativa

El Congrés dels Diputats admet a tràmit la paralització del calendari de la LOMQE

En sessió parlamentària de 5 abril, el Congrés dels Diputats ha aprovat admetre a tràmit la Proposició de Llei sobre suspensió del calendari de la implantació de la LOMQE.

dimecres 06 abril 2016 16:38 h

L’àmplia majoria parlamentària favorable a la iniciativa ha tingut enfront al Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans, UPN i CC, amb la qual cosa el front favorable a la derogació de la llei s’ha evidenciat d’una manera molt clara.

L’actual govern en funcions del PP hauria de ser respectuós amb la decisió parlamentària

No obstant açò, si no es constitueix immediatament un nou govern de l’estat, la iniciativa quedarà simplement com a testimonial. El procés de tràmit parlamentari pot durar mesos i no arribar a temps per a incidir en la paralització del calendari de les mesures que s’apliarien en el final d’aquest curs acadèmic, com la revàlida de 6è de Primària, i les que s’engegarien per al pròxim o, fins i tot, quedaria paralitzat si es dissolen les Corts Generals per la repetició del procés electoral si no hi ha acord per a formar govern.
En qualsevol cas, l’actual govern en funcions del PP hauria de ser respectuós amb la decisió parlamentària i actuar amb consciència democràtica, admetre que ja no representa a la majoria i no posar més traves a la voluntat de la ciutadania, tal com va fer en el debat previ en el Senat.
STEPV i STEs-intersindical manté l’exigència de la derogació immediata de la LOMQE, la retirada de les retallades educatives i la reversió de tota la política educativa retrògrada i privatitzadora que el govern de Mariano Rajoy ha imposat durant aquesta legislatura.

Etiquetat com a

lomqe

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR