Mobilitzacions

La vaga, del 23 al 22, per coindidir amb la convocatòria estatal

Convocada vaga el 22 de maig en ensenyament a nivell estatal, el comitè de vaga valencià modifica les dates de la vaga davant la convocatòria estatal del 22-M

STEPV

dimecres 09 maig 2012 17:04 h

Els sindicats STES - Intersindical, CCOO, UGT, ANPE i CSIF han proposat la convocatòria de vaga estatal contra les retallades aprovades pel Ministeri d’Educació i en defensa de l’ensenyament públic. Aquesta serà el dia 22 de maig.

La convocatòria va contra el decret-llei de retallades i l’augment de les ràtios i l’horari lectiu del professorat

Els sindicats valencians del sector educatiu hem convocat vaga per als diversos dies del mes de maig. En concret, per als dies 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de maig. Una vegada fixada la data per vaga estatal, el comitè de vaga s’ha reunit (format per STEPV, FE CCOOPV, CSI·F, ANPE i FETE UGT-PV) per ajustar les dates de la vaga convocada en l’àmbit educatiu públic valencià per tal de fer-les coincidir amb la que s’ha convocat en tot l’estat. Per tant, les jornades de vaga en l’ensenyament valencià seran les següents: 16 i 17, 22 i 23 (en lloc de 23 i 24), i 30 i 31 de maig.
Les dues primeres jornades de vaga seran els dies 16 i 17 de maig amb les següents accions:
- 16 de maig es farà una manifestació a la ciutat de València que partirà des de la Plaça de Sant Agustí a les 12 hores,
- 17 de maig es faran manifestacions a Alacant, València i Castelló i assemblees a diverses localitats valencianes.
Els sindicats animen a tota la societat civil a participar en aquestes manifestacions per a mostrar el seu suport a un ensenyament públic de qualitat, sense cap retallada i pel futur de la societat.
Els motius de la convocatòria d’aquestes jornades de vaga són el rebuig al decret-llei de retallades salarials del govern valencià i al Reial Decret-llei 14/2012 del Ministeri d’Educació, que incrementa greument les ràtios i l’horari lectiu del professorat. Aquestes mesures comportaran un empitjorament de les condicions laborals del professorat, l’acomiadament de més de 3.000 docents interins i un greu deteriorament de la qualitat educativa que conduirà a l’increment del fracàs escolar.
Quant al referèndum del 10 de maig, els sindicats animen a la participació massiva del professorat per tal de rebutjar la proposta del govern valencià sobre l’aplicació de les retallades salarials.
Els sindicats convoquen demà el referèndum i concnetracions a les 12h en la porta dels centres docents, juntament amb la resta de treballadores i treballadores de la funció pública i sanitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR