Professorat interí

El 60% del professorat interí fa vaga en la primera jornada convocada

Més de 3000 docents s’han manifestat pels carrers de València aquest matí.

Concentració en la Conselleria d'Educació al final de la manifestació.

STEPV

dimecres 20 març 2013 17:19 h

Avui ha tingut lloc la primera jornada de vaga de professorat interí de les sis convocades per STEPV, AFID (Associació de Funcionariat Docent Interí) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí). La vaga ha estat convocada els dies 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març en resposta a la pretensió de la Conselleria d’Educació de modificat l’ordenació actual de les borses de treball, que pot comportar la pèrdua del lloc de treball per a més de la meitat del professorat interí.

El Secretari Autonòmic no ha sabut explicar perquè han modificat els criteris per a reordenar les borses

La primera jornada de vaga ha comptat amb un seguiment del 60% del professorat interí, distribuït per províncies de la manera següent:

  • Alacant: 72%
  • Castelló: 47%
  • València: 62%


En la manifestació que ha transcorregut pels carrers de València, des de la Plaça Manises fins a la Conselleria d’Educació, hi han participat més de 3000 docents dels 6000 docents interins convocats a la vaga. Durant el recorregut, la comitiva ha fet aturades en els edificis governamentals pels quals ha passat: Conselleria d’Hisenda (c/Micalet), Ajuntament de València i Delegació d’Hisenda (Guillem de Castro). També han fet una parada davant l’IES Lluís Vives, lloc on es va iniciar l’any passat la Primavera Valenciana. També han fet un parlament davant la seu del PP en el carrer Quart.
En arribar a la Conselleria d’Educació, s’ha llegit el manifest del col·lectiu i representants de STEPV, AFID i la CPI s’han entrevistat amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, per a reiterar-li la reivindicació de retirar la proposta o, com a molt, que s’aplique a partir d’ara i no a les borses de professorat interí actual.
El Secretari Autonòmic no ha sabut explicar perquè han modificat els criteris per a reordenar les borses més enllà que es tracta d’una decisió política i partidista. Tampoc ha argumentat perquè no accepten la proposta sindical de no aplicar-ho a les borses actuals sinó als qui s’incorporen en un futur.
Una vegada explicada la posició de la Conselleria a l’assemblea que s’estava realitzant a la porta de Conselleria, el col·lectiu ha decidit quedar-se indefinidament concentrat en la Conselleria com a nova mesura de pressió i ha votat, per aclamació, mantindre la vaga.
Demà continuarà la vaga amb piquets informatius en centres i amb concentracions en les Direccions Territorials d’Alacant i de Castelló i a la Conselleria d’Educació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR