Retallades

La conselleria retalla 276 unitats i 430 llocs de treball d’infantil i primària en l’arranjament

STEPV recorrerà contra l’arranjament ja que incompleix els tràmits legals necessaris

dimecres 04 juliol 2012 19:35 h

Aquest matí s’ha publicat en el DOCV la resolució que modifica l’arranjament escolar d’infantil i primària per al curs 2012-13 per encabir-hi les retallades de la nova normativa d’augment de ràtios i d’horari lectiu del professorat. La resolució, en canvi, justifica els canvis per la detecció d’errors i que posteriorment, a més, han sorgit necessitats d’atenció recomanable. Aquestes “necessitats recomanables” no són altre que l’augment de ràtios d’alumnat, és a dir, massificar les aules i empitjorar l’atenció educativa del nostre alumnat.

Aquest procediment atempta greument contra els drets laborals del professorat

Segons el nou arranjament, se suprimeixen 276 unitats i 430 llocs de treball, fet que suposa que s’ha doblat la previsió de l’arranjament publicat el 13 de març de 2012. Seguidament, detallem les supressions per demarcacions i etapes educatives:

UNITATS ED. INFANTIL ED. PRIMÀRIA ED. ESPECIAL ESO TOTAL
ALACANT 43 86 2 4 135
CASTELLÓ 13 22 - - 35
VALÈNCIA 33 67 - 6 106
TOTAL 89 175 2 10 276
LLOCS DE TREBALL ED. INFANTIL ED. PRIMÀRIA ED. ESPECIAL ESO TOTAL
ALACANT 68 117 12 5 202
CASTELLÓ 18 32 5 - 55
VALÈNCIA 55 98 12 8 173
TOTAL 141 247 29 13 430

La conselleria ha modificat unilateralment, i per primera vegada, l’arranjament escolar sense haver passat pels tràmits legals corresponents; és a dir, els consells escolars municipals. Tampoc no s’han discutit amb les juntes de personal docent ni s’ha donat l’oportunitat als centres de presentar les al·legacions corresponents. Aquests tràmits sempre s’havien respectat fins ara. Per això, STEPV presentarà el corresponent recurs contra aquesta normativa.
Aquest fet s’agreuja perquè demà estan convocats els actes d’adjudicació de mestres suprimits perquè trien vacant en el mateix centre, si n’hi ha. Amb la publicació d’aquest nou arranjament molts centres s’han assabentat hui mateix que els han suprimit unitats i, per tant, professorat. Això vol dir que hi ha professorat que no sap que està suprimit i que no podrà participar demà en l’acte presencial d’adjudicació de vacants.
Aquest professorat haurà de participar en l’acte telemàtic del 13 de juliol (per a places de la localitat, província i país) i no ha tingut l’oportunitat d’assistir a l’acte presencial per triar vacant en el seu mateix centre. A més, encara no s’han publicat els llistats de les persones convocades per a demà ni tampoc les vacants, fet també inèdit.
El sindicat considera intolerable aquest procediment perquè atempta greument contra els drets laborals del professorat que es veu indefens davant la precipitació de l’administració. No cal dir que les retallades de tantes unitats i professorat perjudica també l’alumnat, que el curs que ve tindrà menys professorat per atendre’l.
El sindicat convoca el professorat d’infantil i primària a acudir demà a les direccions territorials per mostrar el rebuig a aquestes retallades i per impedir que se celebre l’acte d’adjudicació fins que no es donen les garanties jurídiques per a celebrar-lo.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR