Professorat interí

Conselleria pretén modificar l’acord de professorat interí per a empitjorar-lo

STEPV s’oposa radicalment a les modificacions de l’acord i convocarà al professorat a mobilitzacions de rebuig.

STEPV

dilluns 21 novembre 2011 16:12 h

La Conselleria d’Educació acaba de convocar una Mesa Sectorial el proper dimecres 23 de novembre a les 17:30h per a denunciar parcialment l’acord de professorat interí, firmat precisament el 23 de novembre de fa un any, per la pròpia Conselleria i les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial d’Educació.

STEPV convocarà assemblees de professorat interí per informar i proposar mobilitzacions

Mitja hora més tard, a les 18 hores del mateix 23 de novembre, se celebrarà una Mesa Tècnica per a negociar els articles que s’han denunciat prèviament i, com la Conselleria ja preveu que no s’arribarà a un acord, ha afegit un segon punt: la nova ordre que substituirà l’acord, i que regularà “determinats aspectes de les condicions laborals del professorat interí”.
L’esborrany enviat al Sindicat modifica greument les condicions laborals del professorat, perquè:

  • Només les vacants adjudicades en les adjudicacions de juliol s’abonaran fins al 31 d’agost del curs següent, quan l’acord d’interins ho amplia al 31 de desembre. És a dir, un docent interí que obtinga una vacant en novembre, per exemple, cobra fins el 31 d’agost segons l’actual acord. Amb la nova ordre només cobraran fins el 30 juny.
  • Desapareix el compromís d’adjudicar durant el curs setmanalment. Segons la nova ordre, les adjudicacions seran “periòdiques”, no “setmanals” com diu l’actual acord.
  • La nova ordre afegeix un nou apartat en què cessa a tot el professorat interí que abans de l’1 de juny finalitze la docència (tot i que tinga altres tasques a fer). En el cas que finalitze parcialment la docència, també es modificaran el tipus de contracte de jornada completa a parcial i, per tant, veurà reduïdes les seues retribucions.

Aquest últim apartat afecta als ensenyaments no obligatoris (FP, Batxillerat, escoles oficials d’idiomes, etc) que deixen de fer docència en el mes de juny per realitzar altres tasques: proves de certificació, preparació proves d’accés a la universitat, cursos preparatoris per a les proves d’accés a cicles, pràctiques de Formació en Centres de Treball (FCT), etc.
STEPV s’oposa radicalment a aquesta greu modificació de les condicions laborals del professorat interí, màxim perjudicat per la política de retallades en ensenyament que el Govern Valencià està aplicant des de fa dos cursos.
Les úniques modificacions possibles de l’acord haurien d’estar encaminades a millorar-lo, tot impulsant un pla d’estabilitat del professorat interí, introduint la comarcalització i la voluntarietat en l’adjudicació de totes les places, tal com va proposar STEPV en les reunions de la Junta de Portaveus i en la Comissió de Seguiment de l’Acord d’Interins celebrades recentment.
STEPV denuncia l’actitud cínica de la Conselleria, que no ha informat en aquestes reunions de la intenció de liquidar l’acord d’interins i empitjorar les seues condicions laborals. És més, l’administració no s’ha esperat ni un sol dia després de les eleccions estatals per a aplicar una segona onada de retallades al professorat, tal com es temia el Sindicat.
STEPV convocarà assemblees de professorat interí per informar i proposar totes les mobilitzacions necessàries per tal de frenar aquesta nova retallada.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR