Meses de negociació

Comissions de serveis: es manté la repetició de centre i s’amplien algunes circumstàncies per causes socials

Avui s’ha negociat eb Mesa Sectorial el procediment de comissions de serveis per a les persones funcionàries de carrera

dimecres 26 abril 2023 21:35 h

L’esborrany presentat no conté moltes novetats respecte a altres convocatòries, sent ja un procediment consolidat on STEPV ha aconseguit moltes millores al llarg dels últims anys. Tot i això, s’han presentat esmenes per millorar encara més les condicions de treball del personal funcionari de carrera.

STEPV recomana a les persones interessades a participar d’aquest procediment, que comencen a preparar la documentació

Una de les reivindicacions més significatives ha estat la retirada de la possibilitat de repetició. Si bé és cert, que és una aposta de la conselleria per fomentar l’estabilitat als centres educatius, no respon a l’objectiu primordial d’aquest procediment, el qual no és un altre que facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i poder donar resposta a situacions especials del professorat que difícilment tindrien solució a través del procediment general de provisió de llocs. El problema principal és que la repetició de centre altera l’ordre del professorat amb necessitats acreditades, de manera que una persona que ocupe un lloc i indique la repetició tindrà preferència a altres persones amb necessitats acreditades que poden ser més greus. Aquest fet s’agreuja tenint en compte que no existeix una revisió de les causes al·legades al seu moment i que també implica una pèrdua de lloc quan la persona acredita més puntuació, doncs per poder presentar una nova sol·licitud amb més puntuació, cal renunciar al lloc. També s’ha plantejat la necessitat de garantir que les comissions per informe de l’INVASSAT amb recomanació de lloc de treball siguen aplicades i per això, el sindicat ha reclamat un tractament diferenciat, així com les de violència de gènere.
Igualment, s’ha sol·licitat l’ampliació d’alguns terminis de participació per poder garantir que les persones participants puguen al·legar tots els requisits de participació. Així mateix, s’ha reclamat la possibilitat de garantir que aquelles persones que s’encarreguen d’altres familiars més enllà dels familiars de primer i segon grau. També el sindicat ha demanat ampliar la validesa dels informes mèdics i el termini d’entrega de documentació per millorar i facilitar el procediment, l’aplicació de la possibilitat de sol·licitud dins de la mateixa localitat per a la modalitat d’interés particular en aquelles poblacions les quals tinguen codis diferenciats en els sistemes de provisió de la conselleria i la possibilitat de participació en concurrència. Per acabar, el sindicat ha sol·licitat que s’active un procediment de comissions de serveis similar per al cos d’inspecció.
Respecte de la repetició al centre, ha avançat que enguany han decidit mantenir-la però que, amb molta probabilitat, el curs vinent no serà necessari si el percentatge de personal temporal als centres es veu reduït al 8% després de la finalització dels procediments de consolidació. D’altra banda, d’entre les demandes del sindicat, la directora general s’ha mostrat favorable a introduir a aquelles persones tinguen a càrrec una persona en situació de dependència i els fills menors de setze anys. Igualment, ha comunicat la intenció de fer el procediment el més transparent possible i estudiaran la possibilitat d’informar de la puntuació reconeguda, l’ordre de prioritat de les persones o incorporar llistats amb centres que tenen aules UECO. També ha traslladat als sindicats que estan coordinats amb sanitat i que estan donant-se cites en un termini d’entre set i deu dies. En qualsevol cas, el sindicat recomana a les persones interessades a participar d’aquest procediment, que comencen a tramitar la sol·licitud d’aquests des d’ara mateix.

Torn obert
STEPV ha reclamat que es revisen totes les reclamacions presentades per les persones participants en el concurs extraordinari de mèrits i ha traslladat un informe on STEPV ha recollit algunes discrepàncies en els criteris de puntuació als diferents cossos i especialment als cossos de catedràtics i professors de música i arts escèniques on s’han donat moltes casuístiques de greuges comparatius. L’informe arreplega disparitats en l’àmbit intern, a diferents cossos i especialitats i també a escala estatal per aplicar-se (en alguns casos) criteris diferents entre territoris diferents. La Direcció General ha informat que falten per revisar unes 800 reclamacions i que la setmana vinent ens citarà als sindicats per informar de les decisions presses. No hi ha previsió, doncs, que es publique el llistat abans de la convocatòria d’aquesta reunió informativa.
D’altra banda, STEPV ha preguntat per l’anunci de conselleria de previsió d’adjudicacions a la pàgina web i conselleria ha confirmat que continuaran havent-hi adjudicacions contínues i de difícil cobertura al llarg dels mesos de maig i juny.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR