Jornada Escolar

STEPV insisteix en eliminar els entrebancs per assolir la jornada continuada

El Sindicat convocarà assemblees informatives en novembre per a informar de les novetats de la darrera normativa publicada respecte a l’autorització del Pla específic d’organització de la jornada escolar

dimecres 24 octubre 2018 17:15 h

El passat dijous 18 d’octubre es va publicar al DOGV la resolució que estableix el calendari d’autorització de plans específics d’organització de la jornada escolar per al curs 2019/20 amb posterior correcció d’errades al DOGV el 22 d’octubre.

D’altra banda, eixe mateix dia, la Conselleria d’Educació va enviar un correu electrònic als centres educatius indicant que està prevista la publicació d’una norma que contemplarà una Disposició Transitòria, la qual determinarà que als centres que enguany compleixen 3 anys des que es va aprovar el Pla específic d’organització de la jornada escolar se’ls prorrogarà la vigència del Pla un any més, sense haver de realitzar de nou el procediment de sol•licitud i autorització corresponent, com marcava la normativa actual. Aquest fet afectaria als 307 centres a tot el País Valencià.
STEPV celebra aquesta mesura, ja que, des de l’inici de la negociació de la normativa de la jornada contínua al 2016 i fins a l’actualitat, el sindicat ha reivindicat que s’articule un procediment àgil de renovació dels Plans d’organització de jornada escolar. Així que insistirà en la celeritat de garantir el marc legal d’aquesta mesura, ja que de moment només tenim un mail.
Al correu enviat als centres 18 d’octubre de 2018 també s’informa que durant el curs 2018/19, Conselleria portarà endavant un procediment per avaluar l’aplicació del Pla específic d’organització de la jornada escolar i analitzar la seua incidència sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat. També ho farà en els centres amb jornada partida. De moment només tenim publicat “l’Informe elaborat per part de la Conselleria d’Educació sobre la jornada escolar referent als cursos 13/14, 14/15 i 15/16”, i es fa totalment necessari que la pròpia administració publique els resultats de les observacions i les dades de les quals disposa en aquests darrers anys d’implementació d’aquest model organitzatiu.
STEPV va exigir a la Mesa Sectorial del dijous passat que aquest procediment de renovació anunciat al correu electrònic es negocie per poder aplicar-se en anys posteriors. A més, en la negociació, continuarem reivindicant:
• Que siga necessari el 55% a favor dels vots emesos (i no del cens total) per aconseguir el canvi de jornada escolar.
• Flexibilitzar criteris en centres CRAs, centres incomplets i CEE.
• Una línia pressupostària independent de les despeses de funcionament del centre per tal de posar en funcionament una oferta d’activitats extraescolars per al nostre alumnat.
• Poder renovar aquest tipus de jornada amb l’aprovació de la majoria del Consell Escolar del Centre i no haver de sol•licitar de nou el projecte.
STEPV també va demanar en Mesa Sectorial del 18 d’octubre el canvi de la data votacions de les famílies, determinat per a l’1 d’abril, ja que a Castelló coincideix amb la finalització de les Festes de la Magdalena i aquest fet farà que els centres no disposen de temps per poder preparar adequadament ni recordar les votacions a les famílies. A hores d’ara no tenim resposta afirmativa, encara que hem fet més gestions referents al tema al llarg d’aquesta setmana. Demà tornarem a insistir en el tema a la mesa de negociació convocada.
STEPV realitzarà una roda d’assemblees informatives a principis de novembre per a donar a conèixer les novetats de la darrera normativa publicada respecte a l’autorització del Pla específic d’organització de la jornada escolar (Resolució de 8 d’octubre de 2018 i posterior correcció d’errades) a la qual poden optar tots aquells centres que no han implementat aquest tipus de jornada. Recordem que els centres que vulguen acollir-se a la jornada contínua tenen fins l’1 de desembre per a presentar el projecte, excepte els que curs passat van realitzar les votacions de les famílies i com a resultat van obtindre un NO, que han d’esperar 3 anys per tornar a proposar projecte de nou, fet davant el qual STEPV ja va mostrar el seu rebuig. També informarem d’altres possibilitats d’horari escolar en les que no caldria sol•licitar un pla específic i que també poden donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa (sol•licitud de canvi d’horari no significatiu).
Al següent enllaç podeu trobar el calendari d’actuacions del procediment del canvi de jornada escolar per al curs 2019/20 https://stepv.intersindical.org/campanyes/jornada_continuada
24 d’octubre de 2018


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR