Meses de negociació

Manifest unitari dels sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació

STEPV, ANPE, CSIF, CCOO i UGT hem redactat aquest escrit després de la Mesa Sectorial d’aquest matí convocada per a tractar l’inici de curs

Un moment de la roda de premsa dels cinc sindicats en la Conselleria d'Educació

dijous 14 setembre 2023 14:32 h

En la Mesa Sectorial d’aquest matí, presidida pel Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, els cinc sindicats de la Mesa Sectorial han traslladat a la Conselleria el descontent del professorat per tot el caos de les adjudicacions d’inici de curs i de la resolució del 31 d’agost que modifica els horaris del professorat de secundària, entre altres qüestions.

Els cinc sindicats consideren que no s’ha avançat en pràcticament res en la resolució del problema actual

Els sindicats han exigit a la Conselleria que solucione totes les incidències que queden pendents de les adjudicacions d’agost de manera urgent i que solucionen d’una vegada els problemes del programa informàtic. Així mateix hem demanat que s’establisquen uns canals clars i eficaços en què els sindicats hi participen per solucionar amb transparència les incidències.
La Conselleria ha contestat que han estat treballant per solucionar les incidències detectades, però una vegada publicades les adjudicacions mentre es produïa la reunió, encara hem detectat nombroses incidències.
També han informat que des d’aquest començaran a treballar per a canviar le programa informàtic. També estan estudiant l’avançament de tots els procediments per tancar l’adjudicació dins del mes de juliol.
Respecte a la resolució del 31 d’agost, els sindicats han retret a la Conselleria que es va publicar just un dia abans de començar el curs i sense haver-lo negociat prèviament amb els sindicats. A més, hi ha molt de professorat que ha vist incrementat per damunt de les 18h el seu horari lectiu, contradient la pròpia resolució del 31 d’agost. La Conselleria ha defensat la resolució i ha negat que afecte les condicions laborals del professorat i s’ha compromés a corregir els increments horaris per aplicació de la resolució que traslladen els sindicats.
En conclusió, els cinc sindicats, malgrat la cordialitat de la reunió, consideren que no s’ha avançat en pràcticament res en la resolució del problema actual de les adjudicacions, ja que s’han continuat detectant incidències. I, pel que fa a la resolució del 31 d’agost, celebrem el compromís per corregir l’increment horari però no compartim de cap manera que no afecten les nostres condicions laborals.
Els sindicats estarem vigilants en què se solucionen definitivament les incidències en les adjudicacions i en què tot el professorat no veja alterat el seu horari lectiu ni els seus drets.


València, 14 de setembre de 2023


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR