Llengua

Escola Valenciana i STEPV acorden treballar conjuntament per evitar retrocessos en l’ús del valencià

Les dues entitats s’han reunit aquest matí per analitzar les polítiques lingüístiques que pretén aplicar el Conseller d’Educació en el sistema educatiu

Reunió de STEPV i Escola Valenciana a la seu d'aquesta darrera entitat

dilluns 25 setembre 2023 17:22 h

Les dues entitats valoren molt negativament les mesures anunciades pel Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, que comportarà un retrocés evident en la recuperació i normalització del valencià en el nostre país. En eixe sentit, continuarem treballant per la plena igualtat lingüística.

STEPV se suma a la campanya d’Escola Valenciana per manifestar el rebuig que Alacant es considere ciutat castellanoparlant

La modificació de la llei de plurilingüisme per a evitar que l’alumnat de comarques castellanoparlants puguen cursar assignatures en valencià -fet que ja permetia el decret de plurilingüisme de 2012 de la consellera Català, actual alcaldessa de València- és el primer pas d’aquest retrocés en l’àmbit de l’ensenyament. Es tracta, sobretot, d’un tracte discriminatori cap a l’alumnat d’aquestes comarques perquè se’ls nega el coneixement de la llengua i, per tant, oportunitats futures.
Igualment, critiquen les formes del Conseller en la seua compareixença a les Corts Valencianes, el passat 21 de setembre, en la qual acusava al govern anterior de “joder” l’alumnat de zones castellanoparlants per impartir matèries en valencià. Tornem a recordar que això ja passava amb el decret de plurilingüisme del PP de 2012. O el Conseller d’Educació és un ignorant o actua amb mala fe. Qualsevol de les dues opcions és impròpia d’un càrrec tan important com el que ocupa el senyor Rovira.
Igualment, la proposta de VOX perquè la ciutat d’Alacant siga considerada localitat castellanoparlant tindrà greus conseqüències en l’ensenyament del Valencià, ja que passarà a ser una matèria optativa, afectant també la resta d’assignatures que s’imparteixen en valencià.
És per això que STEPV se suma a la campanya d’Escola Valenciana per manifestar el seu rebuig a aquesta modificació que probablement s’aprovarà en el pròxim de l’Ajuntament d’Alacant. La campanya la trobareu en aquest enllaç: https://escolavalenciana.org/web/manifest-alacant-en-valencia/
Les dues entitats han acordat fer un seguiment de les polítiques lingüístiques del govern valencià i mobilitzar la ciutadania per evitar qualsevol retrocés en l’ús i en l’ensenyament del valencià al nostre país.

Etiquetat com a

valencià llengua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR