Mobilitzacions

STEPV valora positivament la vaga general en educació

El sindicat afirma que ha tingut un seguiment massiu en tots els nivells educatius.
Vora 100.000 persones acudeixen a les manifestacions que han tingut lloc aquesta vesprada a Alacant, Castelló i València.
Un 65% secunda la vaga en escoles i instituts, i un 80% en les universitats.

Manifestació d'aquesta vesprada a València

dimarts 22 maig 2012 19:00 h

STEPV ha valorat molt positivament el seguiment de la vaga general del 22-M, que ha paralitzat des de l’educació infantil fins a la universitat. A més, aquesta vesprada unes 100.000 persones s’han manifestat contra les retallades i en defensa de l’escola pública arreu del País Valencià –60.000 a València, 25.000 a Alacant i 12.000 a Castelló–. El gran seguiment ha posat en evidència el malestar que hi ha respecte a les polítiques educatives del govern espanyol i del govern valencià. Unes polítiques que suposen un atac, sense precedents, a l’educació com un dret fonamental i universal per a totes les persones. La resposta ha sigut contundent, malgrat totes les pressions i amenaces que ha patit el professorat valencià.

El Sindicat agraeix a la seua afiliació, a tot el professorat i a tota la comunitat educativa el suport que ha donat a la vaga

En les universitats valencianes no hi ha hagut activitat docent. El seguiment entre les treballadores i treballadors ha sigut del 80%. Per universitats cal ressenyar el 95% de la Universitat d’Alacant; el 85% del PAS i el 95% del PDI de la Universitat Politècnica de València; el 75% del PAS i el 90% del PDI de la Universitat de València, el 43% del PAS i el 97% del PDI de la Universitat Jaume I de Castelló i el 50% de la Universitat Miguel Hernández d’Els. En totes aquestes no hi ha hagut presència estudiantil ja que s’ha sumat massivament a la vaga.
En l’ensenyament públic no universitari, la vaga ha sigut del 65%. Per demarcacions, el seguiment ha sigut del 68% a Alacant, 63% a Castelló i 65% a València. Moltes professores i professors s’han adreçat al sindicat per denunciar l’establiment d’uns serveis mínims de forma irregular o les pressions de la inspecció educativa o d’algunes direccions per obstaculitzar el dret constitucional a la vaga.
STEPV considera molt important el seguiment de la jornada de vaga general en tots els nivells educatius. Les dades són incontestables malgrat la manipulació que en fa la Conselleria d’Educació. El MEC i la Generalitat valenciana haurien de tindre en compte el seguiment massiu de la vaga i les multitudinàries manifestacions que es preveuen a la vesprada.
El MEC ha tingut una constestació massiva arreu de l’Estat espanyol. Una contestació al reial decret de retallades aprovat pel ministre Wert i pel congrés de diputades i diputats, i que hauria de ser retirat immediatament.
Al mateix temps, la gestió de la consellera Catalá ha sigut reprovada tant pel professorat que porta tres dies de vaga i pel conjunt de la Comunitat Educativa valenciana que està al carrer des de fa mesos i, especialment, en el dia de hui. Aquesta rebutja contundement tant el Decret 1/2012 de retallades (decret Vela) com l’aplicació de l’RD 14/2012 que té la seua traducció valenciana amb el Decret 73/2012 o la reducció de partides pressupostàries en matèria educativa. Totes aquestes mesures afecten la qualitat de l’ensenyament del conjunt del sistema educatiu valencià des de l’educació infantil a la Universitat, empitjora les condicions laborals del personal que hi treballa, suposa l’acomiadament de milers de professores i professors de la pública universitària i no universitària i tanca les portes de les universitats a milers de joves.
Per tot açò, STEPV exigeix la retirada del Decret 1/2012 i del Reial Decret 14/2012, així com l’obertura de negociacions per garantir una inversió suficient de recursos i la dotació de professorat i personal que garantisquen una educació pública i de qualitat per a totes i tots.
El Sindicat agraeix a la seua afiliació, a tot el professorat i a tota la comunitat educativa el suport que ha donat a la vaga de hui, tal com fa en totes les mobilitzacions que s’han dur a terme des del gener contra el decret de retallades i les successives retallades que s’han anat succeint.

Manifest llegit a la fi de les manifestacions d’avui.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR