Polítiques educatives

El programa pilot d’educació infantil 2 anys no s’ha negociat en Mesa Sectorial

Tampoc s’ha tractat en cap òrgan de consulta com el Consell Escolar Valencià

dijous 03 setembre 2015 19:10 h

L’anunci per part del president Puig de la posada en marxa d’un programa pilot per incorporar alumnat de 2 anys en 33 col·legis d’infantil i primària aquest curs no ha estat negociat en Mesa Sectorial ni en cap altre òrgan de consulta legalment establert com el Consell Escolar Valencià.

STEPV exigeix de la Conselleria d’Educació i del govern valencià que respecte els òrgans representatius existents

És preceptiu que les mesures que afecten les condicions laborals del professorat es tracten en Mesa Sectorial, com és el cas. Benvingudes siguen les ampliacions de plantilla, però aquest tema s’hauria de consultar abans de ser anunciat i aplicat, ja que la dotació de plantilla es produirà en les adjudicacions de la setmana que ve.
A més, STEPV considera que s’ha de produir primer un debat pedagògic profund abans de plantejar trencar el cicle 0-3 anys i acordar el model d’educació infantil (i la resta d’etapes) amb la comunitat educativa. Encara que siga un programa pilot que afecta només 33 centres (també es desconeixen els criteris de selecció d’aquests centres) el que amaga aquesta proposta és un model d’educació infantil que no ha estat debatut ni acordat amb la comunitat educativa. I això requereix d’una reflexió i d’uns consensos importants amb la comunitat educativa.
És per això que STEPV exigeix de la Conselleria d’Educació i del govern valencià que respecte els òrgans representatius existents abans de posar en marxa qualsevol mesura que afecten les condicions laborals del professorat o el model d’estructura de l’ensenyament al País Valencià.
És inèdit que mesures com aquestes no hagen sigut tractades en Mesa Sectorial i/o en el Consell Escolar Valencià. Desconeixem també si s’ha consultat els Consells Escolars Municipals de les localitats afectades, de la mateixa manera que desconeixem els criteris de selecció dels 33 centres que aplicaran el programa.

Etiquetat com a

educació infantil

Comentaris

Vicent Tortosa Reig

07 setembre 2015 / 09:12 h

Sóc representant de l’ STEPV en el Consell Escolar de Xàtiva i no s’ha convocat encara ni s’ha tractat el tema dels 0-2 anys. En la notícia apareixen dos escoles , el CP Taquígraf Martí i l’Atilio Bruscheti. Ens alegrem, però com diu la notícia no ha estat tractada en consell escolar. Tampoc sé si és preceptiu. Ja ens diran, supose.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR