Escoletes d’infantil

El Conveni de Centres d’Assistència i Educació Infantil segueix sense satisfer les expectatives de les treballadores més vulnerables del sector.

El passat 22 de maig es va signar a nivell estatal el XII Conveni Col·lectiu de Centres d’Assistència i Educació Infantil que entrarà en vigor l’1 de juny de 2019. Aquest conveni és d’aplicació en el primer cicle d’infantil (0-3 anys) en centres privats i de gestió indirecta.

dimarts 28 maig 2019 17:07 h

Els acords als quals han arribat les organitzacions sindicals i les patronals negociadores d’aquest conveni no deixa de ser al nostre parer unes condicions que en absolut milloren les expectatives salarials i laborals de les treballadores del sector. Des de fa 7 anys les negociacions referents a aquest conveni estaven enquistades,  amb unes taules salarials congelades, i que van seguir congelades AMB LA SIGNATURA de la resolució de les taules salarials del 2015 pels mateixos sindicats que ara tornen a rubricar el XII Conveni. Perpetuant d’aquesta manera la precarietat laboral a les quals estan sotmeses les professionals d’aquests centres, col·lectiu que en la seua major part està format per dones.

Perpetuant d’aquesta manera la precarietat laboral a les quals estan sotmeses les professionals d’aquests centres.

Des d’STEPV-Iv considerem que no són tals les millores que s’han produït en la signatura d’aquest nou conveni d’infantil, per a mostra un botó, sols cal fixar-se en els sous de les categories laborals més precàries d’aquest conveni com és sobretot la figura de l’Educadora amb un salari brut al mes de 837,66€  o d’una Auxiliar amb un sou de 682,08€,  quanties que clarament no superen el salari mínim interprofessional signat per CCOO i UGT en el darrer 2018 en l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva, el qual estableix entre altres coses que cap salari se situarà per baix dels 1.000 euros en 2020.

Amb la rúbrica d’aquest nou conveni, els sindicats signants entenem que han perpetuat amb l’excusa de la pressió per part de la patronal unes taules salarials que es revisaran en el 2020-21 d’acord amb el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i l’Índex de Preus al Consum (IPC).
Des del sindicat pensem que la “revisió” no garanteix que la patronal compleixca i ajuste els salaris segons marca el SMI i per tant considerem insuficient el redactat de l’articulat, el qual no garanteix l’augment d’un 5’54% en el 2019. Prolongant d’aquesta manera la precarietat laboral en aquest nou conveni, sobretot de les professionals del sector que tenen les condicions laborals més injustes si comparem la seua jornada laboral amb el seu salari base i que per al sindicat són: les educadores i les auxiliars.

Des del sindicat STEPV-Iv animem al col·lectiu de les educadores i auxiliars d’escoletes infantils (0-3 anys) que així ho desitgen, perquè es posen en contacte amb el sindicat, sector ensenyament privat d’STEPV-Iv, i poder fer servir els seus drets laborals.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR