Meses de negociació

STEPV signa l’acord perquè el professorat interí mantinga la plaça adjudicada

L’acord afecta el professorat interí amb COVID-19 o en quarantena amb plaça en les adjudicacions del 7 d’agost i les primeres de setembre

Moment de la signatura de l'acord per part de STEPV

dilluns 31 agost 2020 14:58 h

Aquest matí s’ha signat un acord amb la Conselleria perquè el professorat interí de baixa per COVID-19, però també si està en quarantena, no perga el lloc adjudicat. Aquesta mesura afecta el professorat adjudicat el 7 d’agost i en les primeres de setembre, abans de l’inici de les activitats lectives, que estan previstes per al 3 de setembre. El professorat en quarantena no afectat per la COVID-19 ha de presentar la baixa també, que sanitat tramita igualment.

La Conselleria penjarà a la seua pàgina web les instruccions concretes sobre com s’ha d’actuar

Aquesta mesura ja va estar reclamada pel Sindicat durant la negociació de la normativa d’adjudicacions abans de l’estiu i finalment ha estat acceptada per la Conselleria, motivada per la situació extraordinària que estem vivint.
El Sindicat ha reclamat que aquesta situació també s’aplique en altres situacions d’incapacitat temporal, tot i que ara s’ha aconseguit que almenys s’implemente per al professorat afectat per COVID-19. Tanmateix, segons la Conselleria, no es pot ampliar de moment a altres situacions de baixa laboral perquè ho impedeix la normativa general de funció pública, segons la qual, la persona interina que s’incorpora a un lloc de treball ha d’estar d’alta mèdica. En el cas del personal en situació de permís per maternitat i paternitat, la llei d’igualtat sí que dona cobertura legal perquè es guarde la plaça fins que s’acabe el permís, però no per a situacions de baixa.
De fet, l’acord el que fa és equiparar el professorat amb COVID-19 o en quarantena a la mateixa situació administrativa que el professorat amb permís per maternitat o paternitat. Per eixe motiu tampoc no pot ser aplicable després de les adjudicacions d’inici de curs, és a dir, les adjudicacions contínues, perquè no tenen cobertura legal actualment.
En breu, la Conselleria penjarà a la seua pàgina web les instruccions concretes sobre com s’ha d’actuar, i el professorat afectat tindrà fins dijous 3 de setembre per comunicar aquesta situació.

Enllacem ací l’acord signat

Etiquetat com a

covid19 coronavirus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR