Condicions laborals

STEPV recorrerà la convocatòria del concurs extraordinari si no hi ha reserva de diversitat funcional

La Direcció General de Personal s’oposa a l’exigència del Sindicat i manté la decisió de no articular la reserva per a persones amb diversitat funcional

dimecres 16 novembre 2022 18:09 h

Després de l’assemblea celebrada la setmana passada sobre la reserva de llocs per persones amb diversitat funcional al concurs extraordinari de mèrits i un cop conclosa la negociació i confirmada la negativa de l’administració, el Sindicat ha decidit, d’acord amb les propostes de l’assemblea, recórrer la convocatòria reguladora del procediment de concurs mèrits extraordinari.

La Conselleria s’excusa en un acord entre les conselleries de sanitat, funció pública i educació

La Conselleria s’excusa en un acord entre les conselleries de sanitat, funció pública i educació en el qual han considerat que, en tractar-se d’un procediment extraordinari en el qual no hi ha cap mena de prova, les persones amb diversitat funcional han de participar en les mateixes condicions que la resta, al·legant que han tingut les mateixes oportunitats de generar els mèrits.
Si bé és cert que normativament no és una qüestió senzilla, l’STEPV considera que no obrir un torn de reserva per les persones amb diversitat funcional atempta contra dos principis ineludibles. D’una banda, cal tenir en compte que tot i ser un procediment extraordinari, les places oferides són places que havien d’haver estat oferides pels procediments habituals, en els quals sí que existeix una obligatorietat legislativa clara per regular la reserva. D’altra banda, no obrir aquest torn, implica la negació de la filosofia bàsica de tota la normativa referent a la garantia de l’accés al treball per a les persones amb diversitat funcional.
Cal afegir, a més, que hi ha cossos i especialitats menudes que es veuran molt afectades per aquest procediment, de manera que la decisió de conselleria fulmina les possibilitats de garantir un lloc de treball per a moltes persones d’aquest col·lectiu.
Des del primer moment STEPV ha defensat els drets de les persones amb diversitat funcional i ja en maig va exigir que s’incorporarà en l’oferta pública d’ocupació la reserva dels llocs, cosa que sí que va acceptar la direcció general de personal. Els serveis jurídics del sindicat ja estan treballant en l’argumentació per poder presentar el recurs tan prompte com siga possible després de la seua publicació en el DOGV. Les persones afectades s’han oferit a col·laborar en la fonamentació del recurs i al llarg d’aquesta setmana, es mantindrà una reunió amb aquestes persones.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR