Polítiques educatives

STEPV exigeix un pla de xoc per a resoldre els problemes reals de l’educació

El Sindicat convocarà mobilitzacions si el professorat continua sense cobrar en octubre

dimecres 21 octubre 2015 16:43 h

STEPV ha pogut saber que és molt probable que una part important de professorat interí continue sense cobrar aquest mes d’octubre per problemes tècnics en la gestió de l’actualització de les nòmines.

L’administració hauria d’estar llançant missatges clars a la comunitat educativa i a la societat en eixe sentit

Si aquesta circumstància té lloc, STEPV convocarà accions de carrer del professorat afectat, a més de les ja previstes com la presentació de reclamacions i una queixa al Síndic de Greuges que es presentarà aquest divendres 23 d’octubre.
El Sindicat ha instat l’administració a fer el pagament de les nòmines de setembre durant el mes d’octubre, però no s’ha atés aquesta demanda per part de Conselleria ni tenim constància que s’estiga gestionant amb Hisenda l’abonament d’aquests retard. Recordem que més d’un miler de docents (la immensa majoria interins) s’han vist afectats pels impagaments en el mes de setembre, com ocorre tots els anys.
D’altra banda, STEPV exigeix mesures urgents per a solucionar els problemes reals del professorat i dels centres educatius, com el cobriment de les baixes de manera immediata, la convocatòria immediata del concurs de trasllats, la baixada de ràtios, la recuperació de les condicions laborals del professorat, la millora de les instal·lacions, l’extensió de la xarxa pública en educació infantil 0-3 anys, etc.
El Sindicat va plantejar aquestes i altres qüestions al Conseller d’Educació i al Secretari Autonòmic d’Educació en la reunió del passat dilluns 19 d’octubre, així com la convocatòria immediata de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació de les meses sectorials, ja que és inèdit que a aquestes alçades del curs encara no s’haja convocat aquesta Junta.
STEPV considera que l’administració hauria d’estar llançant missatges clars a la comunitat educativa i a la societat en general en eixe sentit, i convocar els àmbits de negociació i participació pertinents per a dur endavant aquests objectius.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR