Universitats públiques

STEPV es reuneix amb la candidata a rectora de la UVEG, M. Antonia García Benau

El Sindicat ha traslladat les principals reivindicacions del PAS i del PDI

Un moment de la reunió de STEPV amb Garcia Benau i part del seu equip

dimarts 06 febrer 2018 21:16 h

Aquesta vesprada una delegació de STEPV, formada per membres de la secció sindical de la UV i del Secretariat Nacional del Sindicat, s’han reunit amb la candidata a rectora, M. Antonia García Benau i membres del seu equip.

La candidata a rectora ha exposat els conceptes principals del seu model de gestió de la universitat cas que siga elegida

La candidata a rectora ha exposat els conceptes principals del seu model de gestió de la universitat cas que siga elegida rectora i algunes de les propostes més destacades del seu programa quant al PAS i al PDI. Per a García Benau les idees principals que ha traslladat al Sindicat quant al model de gestió és que el seu equip treballarà per fer política universitària i donar les respostes als problemes el més aviat possible. Igualment considera que és fonamental el treball en equip per a resoldre aquests problemes i millorar la universitat.
Quant a les propostes per al PAS, ha destacat la proposta de creació d’una delegació del PAS ocupada per un membre d’aquest personal; la millora de les competències lingüístiques; la implantació del teletreball; la transformació digital de la universitat; i la implantació d’un programa de mentors, tant per al PAS com per al PDI, aprofitant l’experiència dels treballadors i treballadores de la universitat més majors.
Quant al PDI, ha proposat mesurar totes les activitats d’investigació, de docència, de gestió i de transferència que fa el PDI implantar un indicador de mesures de dedicació del professorat per a valorar aquelles tasques que es realitzen però que no es valoren adequadament.
STEPV li ha traslladat les seues propostes quant al PAS i al PDI. Per al PAS, el Sindicat ha reclamat, entre altres mesures, l’estabilització de la plantilla, la carrera professional per al personal funcionari interí i laboral temporal, també mesures per aquelles escales que no tenen possibilitats de promoció, millores en la conciliació de la vida laboral i familiar, reduccions de jornada per a majors de 60 anys. Per al PDI, les reivindicacions s’han centrat en millorar els accessos a la titularitat, impulsar el reconeixement públic del PDI, també millores en la conciliació de la vida laboral i familiar, més previsió en la planificació de l’escola de doctorat, estabilització dels investigadors joves, un pla mes ambiciós per a la qualitat de la formació del professorat, més equilibri en els pressupostos d’innovació i garantir els projectes que afecten directament a la transferència a la societat, entre altres qüestions. STEPV també ha demanat millores en les condicions laborals del personal de les fundacions de la UV, així com per al personal de les empreses externes.
També s’ha abordat la problemàtica del professorat associat, que està duent a terme una vaga indefinida per a exigir millores en les seues condicions laborals, convocats per la Plataforma de Professorat Associat de la UV. En eixe sentit, García Benau ha afirmat que cal una solució ja, perquè el conflicte s’arrossega des de fa temps.
STEPV valora positivament la reunió perquè la candidata a rectora s’ha mostrat molt receptiva a les reivindicacions del Sindicat i a afrontar els temes plantejats.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR