Dignitat del professorat

STEPV dona suport a la professora agredida en un institut d’Alacant

El Sindicat es va personar divendres en el centre per interessar-se per la persona agredida, traslladar-li el suport i oferir-li assessorament.

dimarts 27 febrer 2024 11:13 h

Nova agressió en les aules valencianes. Aquesta ocasió ha sigut en un institut d’Alacant. Els fets es van produir la setmana passada quan un alumne va agredir a una professora en no acceptar una mesura d’abordatge educatiu com a resposta a un comportament disruptiu a l’aula.

Divendres de matí dos persones representants del Sindicat i membres del Comité de Seguretat i Salut Laboral d’Alacant s’han personar en l’institut per interessar-se per la persona agredida, traslladar la solidaritat i el suport del sindicat, així com oferir l’assessorament legal si fora necessari. També s’ha donat la informació necessària sobre el funcionament i competències dels comités de Seguretat i Salut Laboral.

L’equip directiu ha informat que a l’alumne ja se li han aplicat mesures i que, de moment, no tornarà al centre. La professora, per la seua banda, ha posat també la denuncia davant les autoritats en tractar-se d’un alumne reincident.

En les últimes setmanes, tristament, ja hem assistit a situacions semblants en instituts de la Ribera i la Safor. STEPV ha demanat a la Conselleria reiteradament la publicació del protocol d’agressions al professorat, que es va negociar el passat mes de juny. Com que la resposta de la Direcció General de Personal va ser que el Sindicat s’adreçara a la Direcció General d’Inclusió Educativa, STEPV ha demanat una reunió urgent a la Directora General d’Inclusió. En la reunió que STEPV va mantindre amb el Conseller d’Educació i el Secretari Autonòmic d’Educació  el passat 24 de novembre també es va traslladar esta petició i, fins i tot, es va enviar per mail al Secretari Autonòmic d’Educació. A hores d’ara encara no es té resposta.

La situació requereix d’un pla de xoc de la Conselleria d’Educació que passa per la publicació del protocol d’agressions al professorat esmentat, la defensa jurídica immediata al professorat afectat i altres mesures d’atenció a l’alumnat que presente comportaments disruptius per evitar aquests episodis de violència als centres educatius. El Sindicat valora positivament que s’estiga treballant en un pla de salut mental, que també té un vessant educatiu, però es desconeix a hores d’ara el contingut i els detalls d’aquest pla i com afectarà educació, ja que en cap moment s’ha informat els sindicats o els comitès de salut laboral sobre aquest pla.

D’altra banda, STEPV ha posat en marxa fa uns mesos una campanya per conscienciar la comunitat educativa sobre les agressions en els centres educatius que, lamentablement han anat en augment, especialment després de la pandèmia.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR