Condicions laborals

“Violència zero, per un bon clima dins i fora de les aules”

L’àrea de Salut Laboral de l’STEPV posa en marxa aquesta campanya de conscienciació.

dimecres 15 novembre 2023 09:56 h

Davant l’augment de la violència verbal i física als centres educatius i les agressions patides per docents per part d’alumnes i, fins i tot, famílies –i la inacció de la Conselleria per defensar els drets i el benestar físic i emocional del professorat–, el Sindicat troba necessari realitzar aquesta campanya.

La campanya ha estat dissenyada per l’equip de persones delegades de Salut Laboral del
Sindicat. Aquest curs s’ha produït un increment notable dels casos d’agressions a companyes i companys que hem hagut d’atendre. Els cartells de la campanya consten de tres lemes en positiu on es fa referencia als articles 550 i 551 del codi penal i a tres articles de la Llei 15/2010 d’autoritat del professorat de la Generalitat Valenciana. Els lemes són:


-Respectem-nos, tolerància zero amb les agressions al professorat

-Aules lliures de violència, resolguem els nostres conflictes amb diàleg i respecte

-Aprenem a conviure, l’educació comença escoltant-se i dialogant


Des de l’àrea de Salut Laboral de l’STEPV considerem que si volem una educació de qualitat, cal prioritzar el benestar psicosocial i la seguretat de les persones treballadores de l’ensenyament. Per a fer-ho possible, cal una implicació activa de les famílies i de l’Administració en la defensa dels drets dels seus treballadors i treballadores. Des del Sindicat exigim a la Conselleria la reducció de ràtios, l’augment del professorat de suport, un protocol en cas d’agressions i que es faça efectiu l’assessorament jurídic al professorat que ha patit una agressió.

També demanem a la Conselleria que s’atenga la vigilància de la salut al professorat, tal com recull la LPRL de 1995, no només física sinó també psicosocial. No pot ser que les empreses privades estiguen obligades a fer un reconeixement mèdic als seus treballadores i treballadors tots els anys, mentre que la Conselleria –per mitjà d’INVASSAT– no ho faça ni una vegada en la vida laboral del seu personal.

 

Tot i el gran nombre de professorat que ha patit una agressió física o verbal, la gran majoria desconeixen els seus drets i els passos a seguir, així com l’existència dels Comités de Seguretat i Salut Laboral Docent no Universitari de la Conselleria d’Educació on estan presents els seus representants sindicals i la Inspecció Educativa. D’altra banda, cal destacar que hi ha un gran percentatge del professorat que sent poc valorada la seua feina, tant per part d’algunes famílies com per part de l’Administració.

 

És per tot això que STEPV posa en marxa aquesta campanya en els centres educatius, “Violència zero, per un bon clima dins i fora de les aules”, per fer visible un problema que va en augment i al qual cal posar solucions.

 

Descarrega’t els cartells de la campanya i penja’ls al teu centre educatiu:

-Cartell 1

-Cartell 2

-Cartell 3

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR