Professorat interí

STEPV aconsegueix la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí

El Sindicat va sol•licitar la convocatòria urgent d’aquesta Comissió per a abordar diversos temes, entre els quals l’alta en nòmina des del dia 1 de setembre

dijous 13 setembre 2018 17:28 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la convocatòria del concurs de trasllats. El Sindicat ha fet una prèvia en la Mesa en què ha denunciat que no s’ha contemplat tractar tota la problemàtica d’inici de curs i ha exigit la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, tal i com va demanar per registre d’entrada el passat 7 de setembre per abordar la problemàtica de les adjudicacions de juliol; la complicació a l’hora de donar-se d’alta en nòmina telemàticament; la repetició de les adjudicacions aquesta setmana; i la solució a l’alta en nòmina i el la Seguretat Social a partir de l’1 de setembre i no del 3.

El Director General de Personal ha anunciat que accepta la petició de STEPV

El Director General de Personal ha anunciat que accepta la petició de STEPV i convocarà la Comissió de Seguiment la setmana que ve per abordar els temes proposats pel Sindicat. Estan esperant una resposta de la Conselleria d’Hisenda per autoritzar l’alta en nòmina a partir del dia 1 de setembre, ja que no depèn d’Educació fer-ho, malgrat que comparteixen, segons el Director General de Personal, que l’alta siga des del dia 1 de setembre.
El Sindicat ha insistit en què la reunió s’ha de convocar abans del dia 21 de setembre perquè s’acaba el termini per a sol•licitar la prestació de l’1 i 2 de setembre en el SEPE. A més, STEPV ha afirmat que altres comunitats autònomes donen d’alta al personal interí a partir de l’1 de setembre, per tant, no és un problema legal sinó de voluntat política que s’ha de subsanar de forma immediata.
En el torn obert de paraules, el Sindicat ha preguntat les qüestions següents relatives al professorat interí i, seguidament, la resposta de Conselleria:
- Quin ha estat el problema de les adjudicacions del cos de mestres d’aquesta setmana? Han tingut un problema amb l’autorització per part d’hisenda d’una part de les vacants ofertades.
- Quan s’incorporaran a les borses de treball les persones aspirant no seleccionades en les oposicions al cos de Mestres? Aniran incorporant-se a les borses a mesura que vagen tancant altres temes que tenen més prioritat.
- Quan es resoldran les peticions d’habilitacions al cos de Mestres? Tenen 3000 peticions i estan resolent-se, però no poden concretar una data.
- Quan estaran les borses de treball obertes el curs passat resoltes, especialment les de secundària, on està prevista la convocatòria d’oposicions en 2019? És una prioritat per a la Conselleria i s’està treballant per publicar-les el més prompte possible.
- Poden assegurat que el professorat cobrarà el mes de setembre? Afirmen amb rotunditat que enguany no passarà el que ha passat altres anys i que tot el professorat cobrarà a setembre puntualment. Sempre hi haurà casos en què no podrà ser però no afectarà a la quantitat de persones com fins ara.
A més d’aquestes preguntes, el Sindicat també s’ha queixat del mal funcionament del programa telemàtic d’alta en nòmina i ha demanat que se solucionen tots els problemes informàtics per a facilitar al màxim la gestió i eliminar més factors d’estrés i de malestar en el col•lectiu, que ja ha hagut de suportar el que no està escrit.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR