Meses de negociació

Sobre el procediment d’accés a càtedres en els conservatoris superiors de música i dansa

Aquest matí s’ha tancat en Mesa Sectorial el procediment d’accés

dimecres 06 maig 2015 17:50 h

Tant en la mesa tècnica de la setmana passada com en la sectorial d’avui, STEPV ha defensat que el procediment d’accés a càtedres en els conservatoris superiors ha de produir-se en paral·lel a les oposicions al cos de catedràtics de música i arts escèniques, previstes també en l’oferta pública d’ocupació publicada dilluns passat en el DOCV. Prèviament, caldria negociar un nou acord de professorat interí per evitar la desfeta de les plantilles que suposaran aquestes oposicions amb l’acord actual.

La Conselleria ha informat que el procediment es publicarà pròximament en el DOCV per a resoldre’l el més prompte possible

El Sindicat també ha defensat que el procediment d’accés a càtedres als conservatoris superiors ha de tindre totes les garanties jurídiques, complir la legalitat vigent, no crear greuges comparatius entre professorat i ser totalment transparent. Aquest procediment tampoc pot ser aprofitat per a desplaçar professorat interí, com passa en algunes especialitats de dansa, i mantindre així l’estabilitat de les plantilles actuals.
En eixe sentit han anat les esmenes plantejades per STEPV en la negociació, ja que hi ha aspectes que poden generar dubtes legals i que poden ser impugnades, per la qual cosa el procés es pot veure indesitjablement judicialitzat. Ens referim especialment a l’apartat del requisit de l’acreditació de la formació i capacitat de tutel·la en investigacions pròpies dels ensenyaments artístics.
La Conselleria ha informat que el procediment es publicarà pròximament en el DOCV per a resoldre’l el més prompte possible, tot i que es preveu que s’allargue en el temps donat que només hi ha una comissió de baremació i que s’espera un gran nombre de participants ja que és la primera vegada que es convoca aquest procediment en aquests ensenyaments.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR