Sistemes de protecció

Nova regulació absències de treball durant 4 dies a l’any que no generen baixa

El DOCV del passat 19 de juny, publicava un decret segons el qual es permet al funcionariat públic faltar al treball durant quatre dies a l’any sense reduccions en la nòmina. Ací expliquem les condicions

dimarts 24 juny 2014 21:14 h

La normativa en qüestió és el DECRET 96/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual es determinen les condicions del règim d’absències al treball per malaltia o accident que no donen lloc a deducció de retribucions.

Cal dir que aquest decret empitjora la situació del sector docent perquè no teníem cap limitació de dies a l’any

Es podrà estar un màxim de 4 dies d’absències durant l’any 2014 (dels quals només tres podran ser consecutius), sempre que estiguen motivats per malaltia o accident i no donen lloc a una baixa o incapacitat temporal. Serà sempre necessària la justificació corresponent. En aquests casos no hi haurà deducció de les retribucions.
En cas que se superen tres dies d’absència s’haurà de justificar com una Incapacitat Temporal i se li aplicarà la corresponent deducció de retribucions (50% prevista per als tres primers dies d’absència per incapacitat temporal) d’acord amb l’article 6.1.a del Decret Llei 6/2012, de 28 de setembre, del Consell, de desplegament i aplicació de les disposicions incloses en el títol I i disposicions concordants del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol.
Cal dir que aquest decret empitjora la situació del sector docent perquè no teníem cap limitació de dies a l’any per a malalties esporàdiques sense que ens disminuiren les retribucions. És a dir, fins ara un docent podia estar dos dies seguits faltant al treball per malaltia o accident en diversos períodes en un mateix any, però ara només podrà estar en aquesta situació un sol període i màxim 4 dies a l’any (i només 3 consecutius), sense que li retallen el salari.
El còmput dels dies d’absència entra en vigor des del 20 de juny fins al 31 de desembre de 2014.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR