Condicions laborals

Mantenir les proves extraordinàries en juliol no millora el rendiment escolar

STEPV ja va qualificar aquesta mesura implantada en 2013 com una agressió a les condicions laborals del professorat

STEPV

dissabte 02 abril 2016 11:56 h

La Conselleria d’Educació ha mantingut la mesura de l’anterior govern de realitzar les proves extraordinàries a finals de juny i principis de juliol. Una mesura que va ser fortament criticada per STEPV en 2013, quan es va aplicar.

El temps ha donat la raó al Sindicat, ja que els resultats de l’avançament d’aquestes proves no han millorat

Aquestes proves afecten les etapes d’ESO, Batxillerat, FP Bàsica, FP, cicles formatius d’Arts Plàstiques i Disseny, ensenyaments professionals de música i dansa i ensenyaments esportius.
En el seu moment STEPV s’hi va oposar perquè considerava que no afavoriria la recuperació de les matèries pendents per part de l’alumnat i suposava una nova agressió a les condicions laborals del professorat.
El temps ha donat la raó al Sindicat, ja que els resultats de l’avançament d’aquestes proves que tradicionalment tenien lloc a setembre, no han millorat en absolut els resultats, tal i com ha reconegut la pròpia Conselleria d’Educació. Malgrat això, han mantingut aquesta mesura, sense passar per Mesa Sectorial, sinó directament al Consell Escolar Valencià.
Les consideracions que feia el Sindicat en 2013, encara tenen vigència actualment:
En primer lloc, el mes de juliol és aprofitat pels equips directius i els departaments per tancar el curs i organitzar el curs següent. El professorat també realitza tasques de formació durant el mes de juliol. També hi ha nombrosos procediments d’adjudicacions de professorat durant eixe mes (desplaçats i suprimits, interins, provisionals, reingressats, en pràctiques i comissions de serveis). A més, enguany hi haurà oposicions, que comencen precisament quan es realitzaran aquestes proves. Això significa complicar la vida als centres i al professorat que participarà en les oposicions.
En segon lloc, pedagògicament no és una mesura útil. Qui no ha aprovat en juny, difícilment aprovarà en juliol. De la mateixa manera que en setembre aprova una part de l’alumnat que es presenta però no tot. I, com hem dit, els resultats avalen aquesta conclusió.
STEPV porta temps reclamant mesures que milloren la qualitat de l’ensenyament i que garantisquen la millora dels resultats acadèmics de l’alumnat. Aquestes mesures haurien de començar per la baixada de les ràtios en les aules, millora de les plantilles de personal docent i no docent, millores de les condicions laborals dels docents, espais adequats, recursos econòmics suficients, increment dels programes d’atenció a la diversitat, participació de professionals d’altres branques (sanitària, serveis socials, etc.) en els centres educatius, etc.
Per tot això, STEPV entén que avançar les proves de setembre a juliol no busca solucionar el problema del “fracàs escolar”, sinó que és una nova agressió a les condicions laborals del professorat.
El Sindicat insta, per tant, a la Conselleria a replantejar-se aquesta mesura i atendre les peticions del professorat de no mantindre-la i negociar en Mesa Sectorial mesures per a millorar la qualitat de l’ensenyament i el resultat acadèmic de l’alumnat.

Etiquetat com a

proves extraordinàries

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR