Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma Estatal per l’Educació Pública exigeix la derogació de la LOMQE

divendres 04 març 2016 13:29 h

Durant els propers dies se celebrarà en el Congrés dels Diputats el debat d’investidura del candidat a president Pedro Sánchez, debat en el qual s’establiran els compromisos del nou govern recollits en l’Acord per a un govern reformista i de progrés, que són clarament insuficients.

La derogació de la LOMQE juntament amb la reversió de les retallades educatives han de ser una prioritat del nou govern

Les conseqüències de les reformes educatives imposades pel Partit Popular han suposat la major reculada en igualtat i en qualitat mai vista des de la instauració de la democràcia. La resposta social ha sigut contundent des de primera hora i mai els carrers i els fòrums s’han omplit tant amb manifestacions, diverses convocatòries de vaga i nombrosos debats per exigir la retirada d’aquestes polítiques, però també per reflexionar sobre el present i futur de l’educació pública.
La Plataforma Estatal per l’Educació Pública es va dirigir el passat mes de gener a tots grups parlamentaris per demanar-los que es concretaren immediatament les iniciatives parlamentàries corresponents per convertir en realitat les demandes enunciades per la comunitat educativa.
Exigim, novament, al candidat a president del govern i a tots els grups parlamentaris que es deroguen la LOMQE i les reformes de la LOU, així com els seus desenvolupaments legislatius, especialment els que entraran en vigor els pròxims mesos.
Igualment exigim un pla plurianual d’inversió que permeta al sistema educatiu recuperar el finançament perdut a causa de les retallades els últims anys i aconseguir que es millore de manera significativa a mitjà termini amb l’objectiu de situar-nos en la mitjana dels països del nostre entorn.
Urgeix, per tant, el restabliment de la qualitat, l’equitat i la dignitat de l’educació pública, que ha de ser l’eix vertebrador de tots els ensenyaments. És necessari eliminar al més prompte possible les proves externes de les revàlides, disminuir les ràtios a les aules, modificar el sistema de preus públics de les matrícules universitàries i rebaixar-ne la quantia, derogar la normativa bàsica que estableix els procediments d’admissió als estudis universitaris i la nova ordenació dels ensenyaments universitaris (3+2), implementar un sistema de beques i d’ajudes just, millorar les condicions laborals del personal que presta serveis en el sistema educatiu i restituir les desenes de milers de llocs de treball perduts de professorat, personal de serveis educatius i complementaris i personal d’administració i serveis.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR