Professorat interí

Informació sobre l’aplicació de les mútues al professorat interí a partir de l’1 de gener

Conselleria ha informat que demà enviaran unes instruccions als centres educatius sobre la manera en què s’aplicarà al professorat interí i de religió la nova cobertura per accident de treball i malalties professionals per mútues privades

dijous 19 desembre 2013 12:59 h

Aquest matí la Conselleria ens ha informat que demà enviaran unes instruccions als centres educatius sobre la manera en què s’aplicarà al professorat interí i de religió la nova cobertura per accident de treball i malalties professionals per mútues privades.

Aquestes mútues seran: en la província d’Alacant, mútua Ibermutuamur MAATEPS. A Castelló, Unión de Mutuas. I a València, Umivale MATEPSS Número 15.
No serà d’aplicació al funcionariat de carrera (o en pràctiques) que ha accedit a la funció pública des de 2011. Aquest personal pertany a MUFACE i la prestació la realitza la Seguretat Social, per tant, no hi ha cap canvi per a aquest personal.
També afecta, a més del professorat interí i de religió, al professorat especialista i al PAS.

En les instruccions s’adjunta un model (CAT) per omplir en cas d’accident laboral o de malaltia professional. Són cinc models iguals que cal emplenar. Podeu descarregar ací un dels models.

Quant al model CAT, hi ha alguna particularitat a comentar, com per exemple la consideració d’Agressió Verbal com a accident laboral. En aquest cas s’ha d’entendre que no és l’agressió verbal pròpiament dita un accident laboral, sinó les conseqüències que pot generar (ansietat, estrés, etc.) que són subsceptibles de tractament mèdic.

Altres aspectes a tindre en compte:

  • Si hi ha accident greu cal anar a quasevol hospital directament, encara que no corresponga a la Mútua. Si no és greu, s’ompli en el centre el model CAT i s’acudeix directament a la mútua corresponent.
  • Si l’accident té lloc en una província diferent (per una reunió, extraescolar, etc.), s’ha d’acudir a qualsevol centre mèdic o hospital i després emplenar el model CAT en la mútua de la seua província. Si cobren l’atenció mèdica, després han de passar la factura a la mútua corresponent.

Els desplaçaments a la mútua també s’abonaran.

En ocasió de baixa, als centres s’ha de comunicar exactament igual que fins ara.

Risc durant embaràs: recordem que és el lloc de treball el que origina el risc durant l’embaràs. És prevenció de riscos qui actua i s’ha de canviar el lloc de treball si és possible, si no es tramita la baixa. No confondre amb una malaltia generada per l’embaràs, que és malaltia comú.

Recaigudes: La gestió de les mútues privades s’activarà l’1 de gener de 2014. Si a partir d’aquesta data hi ha una recaiguda d’un accident anterior, hi haurà sis mesos des de l’alta anterior per a ser atés per la mútua anterior. Per exemple, una persona ha tingut l’alta el 31 de desembre de 2013. Si recau abans de l’1 de juny serà atés per la mútua o organisme anterior. Si és després intervé la nova mútua.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR