Es constitueix la Mesa Sectorial d’Educació no universitària

STEs demana que es convoque la Mesa Sectorial amb celeritat per paralitzar la LOMQE, entre d’altres qüestions

dissabte 05 setembre 2015 17:02 h

Aproximadament una cinquena part (20%) de les i els empleats públics pertanyen al sector educatiu del sistema públic d’ensenyament no universitari, de manera que constitueixen el grup més nombrós de la funció pública de l’estat. Amb la publicació l’EBEP en 2007, la Mesa Sectorial del Personal Docent va quedar suprimida, i així ha estat fins ara.

També és electoralista l’anunci de la negociació d’un Llibre Blanc del Professorat o l’augment de les beques per a l’alumnat

La Confederació de STEs ha denunciat des del primer moment el que aquest fet ha suposat: un clar atac a la negociació col·lectiva del sector i, per tant, un retrocés sense pal·liatius en els drets democràtics del professorat.
Encara que hi ha hagut moments, intermitents per cert, en què el ministeri, d’un o d’un altre signe polític, ha habilitat espais per al diàleg amb les organitzacions sindicals, aquests han mancat de les garanties legals que exigeix el dret a la negociació col·lectiva, sense la possibilitat d’arribar a acords que comportaren cap obligació en el seu compliment.
Ha passat massa temps sense que les organitzacions sindicals hàgem pogut exercir en l’àmbit d’aquest ministeri la missió principal que ens ha confiat el professorat al qual representem. Fins i tot, després d’haver-se publicat el RDL 1/2015 que ordena la creació d’aquesta Mesa Sectorial que ara es constitueix, hem de dir que també ha passat massa temps.
L’haver retardat fins a aquestes dates, en període preelectoral, la constitució d’aquest demandat òrgan, ens sembla oportunista. També és electoralista l’anunci de la negociació d’un Llibre Blanc del Professorat, per a la qual cosa no hi ha temps material en el que queda d’aquesta legislatura, o l’augment de les beques per a l’alumnat.
I ara, per fi, es constitueix legalment la Mesa Sectorial tantes vegades demandada. Davant les negociacions que s’han d’obrir a partir d’ara, STEs-i entén que hi ha grans obstacles que les van a limitar:
Un és la LOMQE, una llei imposada sense diàleg amb la comunitat educativa. STEs ens hem oposat des de la seua gestació, i som part en el Pacte amb altres organitzacions representatives del món educatiu i els grups polítics de l’oposició per a la seua derogació si la propera conjuntura política n’és propícia. Continuem afirmant-nos en aquesta reivindicació irrenunciable.
Un altre, el RDL 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa públic en l’àmbit educatiu, que ha empitjorat les condicions de l’exercici docent i ha rebaixat la qualitat educativa que necessita un alumnat ben format, garantia per a una ciutadania lliure, crítica i responsable.
A més, les conseqüències per al nostre exercici sindical derivades del RDL 20/2012, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i foment de la competitivitat, la derivació del qual en el forçat Acord de la Mesa General de Negociació de la Administració General de l’Estat, de 29 d’octubre del mateix any, ha limitat de manera draconiana els recursos humans de les organitzacions sindicals i ha dificultat la defensa dels drets laborals del professorat.
El nostre sindicat va demanar en el seu moment al ministeri que aquesta convocatòria tinguera més contingut que la constitució formal de la Mesa, i que incloguera:
- La proposta de paralització de la LOMQE en Educació Secundària per al curs que ara comença, tenint en compte el temps polític present i la coneguda demanda social.
- L’anàlisi dels efectes que produeixen les retallades que estableixen els RDL 14 i 20 de 2015 a les condicions laborals del professorat i en la qualitat educativa.
- La revisió i millora de l’actual Pacte de Drets Sindicals, amb l’objectiu de recuperar els recursos materials i humans que se’ns han sostret des de 2012.
- Quant a la creació del grup de treball sobre matèries que afecten al Professorat de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla que recull el text de l’Acord, seguint la recomanació del Consell Escolar de l’Estat, entenem que aquest ha de tenir un àmbit específic de negociació, amb plena autonomia per arribar a acords i sense dependre de posteriors ratificacions la Mesa Sectorial; en altres paraules, amb les mateixes característiques i capacitats que s’exerceixen en les meses sectorials autonòmiques d’Educació.
Per això, i finalment, STEs-i insta que, atés que el ministeri ha decidit no incloure aquestes qüestions en l’ordre del dia d’aquesta trobada, es convoque la Mesa Sectorial amb la celeritat que la solució urgent d’aquests problemes demanda.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR