Condicions laborals

El professorat afectat comença a rebre la comunicació de l’alta en nòmina a partir de l’1 de setembre

Inspecció de treball ha enviat l’ofici sobre les gestions realitzades a partir de les denúncies del Sindicat

STEPV presenta la denúncia a inspecció que ha motivat la solució al problema

dimarts 27 novembre 2018 16:11 h

Com ja va denunciar STEPV en el seu moment, l’Administració educativa valenciana, argumentant instruccions rebudes de la Intervenció econòmica, per al curs 2018/2019 va verificar els nomenaments de funcionaris docents en pràctiques i interins adjudicats en el mes de juliol del 2018, a partir del 3 de setembre sota el pretext de ser inhàbils els dies 1 i 2 (fins i tot en localitats que era inhàbil el 3, el nomenament es dilatava fins al dia 4), sense tenir en compte la data de començament de curs, ni resta de normativa i, fins i tot, doctrina jurisprudencial sobre la matèria.

La mobilització de tots vosaltres juntament amb STEPV ha donat els seus fruits i ens podem congratular

Només es va tindre coneixement d’aquesta circumstància, STEPV va ser l’organització sindical que va arreplegar aquesta situació que considerava totalment irregular i contrària a dret, i es va mobilitzar per a la seua reparació. Es va realitzar una urgent gestió davant la Conselleria d’Educació a finals d’agost, en què es confirmava que els nomenaments en tals circumstàncies anaven a consolidar-se.
Davant açò es va decidir seguir una doble via:
1.- D’una banda, una reclamació tant individual, de cada afectat per la situació, com pel propi sindicat, davant la Conselleria, per a iniciar la via administrativa que ens permetera, si escau, arribar a seu judicial amb la postulació.
2.- Presentar una “denúncia” davant la Inspecció de Treball, també de forma individual per cada afectat i per part de STEPV, per motiu de la falta de cotització que suposava la dilació de l’Alta en Seguretat Social a data posterior a la real d’inici de curs.
Fruit d’aquestes denúncies i gestions han sigut, després de les actuacions inspectores oportunes, les resolucions que els afectats esteu rebent, relatives al requeriment a l’Administració educativa perquè retrotraguera els efectes de l’Alta dels funcionaris interins i en pràctiques al dia 1 de setembre de 2018, sota prevenció d’Acta d’Infracció. I com a conseqüència d’aquesta labor inspectora i tal com reclamàvem per la nostra banda, s’ha procedit a l’esmena de les irregularitats i reconegut als interessats la seua Alta en Seguretat Social des de l’1 de setembre de 2018.
La present és una qüestió que ha afectat a més de 13.000 funcionaris (en pràctiques i interins) enfront dels quals l’Administració pretenia eludir les seues més elementals obligacions d’Alta en Seguretat Social i consegüent pagament, que s’ha aconseguit reposar amb l’actuació de tots vosaltres seguint les recomanacions de STEPV, la qual cosa suposa un assoliment no solament de present, sinó de futur, consolidant una situació que ens pot ser de molta utilitat per a cursos futurs.
Cadascun dels afectats ha de comprovar personalment amb les seues nòmines, que es reposa el pagament dels 2 (o 3 si escau) dies que faltaven per abonar en la nòmina del mes de setembre. I així mateix, amb el consegüent informe de Vida Laboral, que l’Alta s’ha retrotragut al dia 1 de setembre 2018.
La mobilització de tots vosaltres juntament amb STEPV ha donat els seus fruits i ens podem congratular.
Si algun docent afectat no rep l’esmentada comunicació o no es confirma que ha cobrat els primers dies de setembre i consta l’alta en nòmina a la Seguretat Social que es pose en contacte amb el sindicat per fer-ne el seguiment i solucionar-ho.
Adjuntem ací la Resolució rebuda per STEPV de contestació a la denúncia formulada pel mateix.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR