Condicions laborals

El Comité de Seguretat i Salut laboral no dona empara als seus treballadors i treballadores

El sindicat STEPV ha valorat com “una oportunitat perduda i una devaluació dels valors del Comité de Seguretat i Salut laboral” amb motiu de l’actuació per part del sector de l’Administració valenciana en aquest comité, un òrgan paritari entre l’Administració i els delegats de prevenció del sector sindical en l’ambit educatiu no universitari de València.

Portada de l'últim Allioli, sobre Salut laborals docent

dimarts 26 febrer 2019 15:41 h

El motiu de la crítica a l’Administració per part de l’STEPV ve marcada per la sol·licitud d’empara no atesa d’una professora que demanà en temps i forma l’adaptació del seu lloc de treball avalada per un informe de l’INVASSAT, el servei de prevenció de riscos en l’àmbit educatiu. Aquest informe de maig de 2018 per aplicar al curs 2018-19 dictaminava una reducció horària de 5h lectives setmanals a la citada treballadora i s’elevà a la Direcció del Centre, primer, i a la Direcció Territorial de València, seguidament, en compliment de l’article 25 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals de 1995.

Per la seua banda, el delegat de prevenció de riscos de l’STEPV té constància de la no aplicació d’aquesta obligatorietat marcada per l’INVASSAT en els horaris anuals per part de la Direcció del Centre educatiu.

Finalment, amb l’assessorament del citat delegat de prevenció, la treballadora va fer la reclamació oportuna al Comité de Salut, que va convocar un plenari sense quòrum suficient per part de l’Administració. Açò motivà un nou plenari per al 26 de febrer, on ha hagut una situació insòlita quan els vots contraris del sector de l’administració, produït en dues ocasions, han portat al rebuig de l’empara que demanava la treballadora.

Per tot açò, des del sindicat STEPV han declarat que “amb aquesta actitud de mala fe i a causa del silencis de la Direcció Territorial, l’Administració ha menystingut el dret recollit en la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, article 25, que reconeix l’adaptació del lloc de treball, que en aquest cas seria la reducció de 5h per motius de salut dictaminada per l’INVASSAT i, per tant, ens reservem les possibles accions legals derivades d’aquesta situació”.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR