Meses de negociació

Educació manté la majoria dels punts conflictius de la nova norma de desplaçaments i supressions

Retirarà la disposició addicional quarta que atacava greument el col·lectiu de mestres en ESO

dimecres 30 maig 2012 14:38 h

Aquest matí ha tingut lloc la mesa tècnica per tractar l’ordre de supressions i desplaçaments del funcionariat de carrera. STEPV ja va denunciar, en conéixer-ne l’esborrany, que estava pensada per a donar cobertura als milers de desplaçaments i supressions que provocarà la nova normativa d’augment de ràtios i de l’horari lectiu del professorat.

Tot i que la conselleria ha reconegut en la mesa tècnica que aquesta ordre és conseqüència de la normativa de retallades (Reial Decret Llei 14/2012 del Ministeri d’Educació, el Decret 73/2012 del Consell i l’Ordre 19/2012 de la Conselleria d’Educació) s’ha negat a fer-hi referència en el preàmbul de l’ordre.
STEPV ha insistit, a més, que no té sentit negociar aquesta ordre sense conéixer prèviament el nombre de professorat que se’n veurà afectat i sense mantindre la reunió amb la consellera d’Educació, tal com han sol·licitat les cinc organitzacions sindicals, per parlar sobre l’aplicació de l’increment de ràtios i horari lectiu del professorat. I és per tot això que el sindicat ha reiterat l’exigència de retirar la normativa de retallades.
Quant al document de supressions i desplaçaments, la conselleria manté els punts més conflictius, com l’adjudicació forçosa a província en cas de desplaçaments i a província i país en cas de supressions. En l’actualitat, la persona afectada no pot ser obligada a agafar una vacant de fora de la localitat on té la plaça. La previsió de professorat afectat per les retallades –malgrat que l’Administració no n’ha facilitat dades– és tan gran que la normativa actual no pot garantir que el professorat es mantinga a la seua localitat.
La norma també incorpora la possibilitat d’acollir-se a la normativa d’ensenyament privat concertat a l’hora d’habilitar el professorat per impartir matèries diferents de l’especialitat pròpia per evitar ser desplaçat. Que el professorat de la pública s’haja d’acollir a una normativa de la concertada ja indica l’abast del professorat que se’n veurà afectat.
En l’únic aspecte en què ha cedit l’Administració a la pressió sindical ha sigut en la referent a la retirada de la disposició addicional quarta i cinquena, que atacava greument el col·lectiu de mestres en ESO i l’abocava a la supressió i al més que probable reingrés en centres d’infantil i primària.
Aquestes disposicions se substituiran per una nova redacció en la qual es garantirà el dret del col·lectiu de mestres en ESO a mantindre’s en aquesta etapa educativa i a completar horari amb altres especialitats que tinguen habilitades.
La perspectiva de les retallades que vindran el curs que ve i l’esborrany de l’ordre de supressions està creant molt de nerviosisme entre el professorat i inquietud als centres.
STEPV continuarà proposant mobilitzacions si la conselleria no rectifica la seua política de retallades, de conculcació de drets del professorat i d’empitjorament de la qualitat de l’ensenyament que comporten totes aquestes mesures.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR