Professorat interí

Aclariments sobre el cobrament de l’estiu per part del professorat interí

STEPV llança una campanya pel cobrament de l’estiu de tot el professorat interí amb vacant

dimecres 18 juny 2014 16:30 h

Arran de la publicació d’una correcció d’errades fa dos dies sobre el professorat interí amb dret a cobrament de l’estiu, STEPV vol fer alguns aclariments sobre algunes qüestions que ens han arribat.

STEPV continua mantenint el compromís de tombar l’acord de 2013, tan lesiu i ineficaç per al professorat interí

1.- Només té dret a cobrar l’estiu el professorat interí adjudicat en el mes de juliol, la resta del professorat adjudicat amb vacant a partir de setembre no té aquest dret i serà cessat el 30 de juny.

2.- L’acord de professorat interí de 2010 permetia el cobrament per a tot el professorat interí amb vacant adjudicada fins els 31 de desembre. L’acord de 2013 limita aquest dret al professorat adjudicat en juliol. Per tant, l’acord de 2013 és un retrocés quant als drets del professorat interí.

3.- En 2012 el Decret Vela va imposar el cessament de tot el professorat interí (independentment de la data d’adjudicació) a 30 de juny durant els anys 2012 i 2013. Per tant, cap docent interí va cobrar l’estiu durant eixos dos anys.

4.- En 2014, aquest dret es restablia (només per al professorat adjudicat en juliol, insistim) perquè finalitzava la vigència del Decret Vela. El 23 d’octubre de 2013 es van prorrogar alguna de les mesures del Decret Vela, tot i que suavitzades, però no el cobrament de l’estiu del professorat interí.

5.- Si l’acord de 2013 haguera tingut alguna influència en el cobrament de l’estiu del professorat adjudicat en juliol de 2013, els nomenaments d’aquest professorat per al curs 2013/14 hagueren sigut fins al 31 d’agost i no fins al 30 de juny, com així van ser. Els nomenaments de juliol van ser fins el 30 de juny perquè en juliol de 2013 encara estava en vigor el Decret Vela. Per això recentment s’han publicat les pròrrogues d’aquests nomenaments fins el 31 d’agost.

6.- S’està intentant vendre com una recuperació de drets la pròrroga dels nomenaments fins el 31 d’agost del professorat adjudicat en juliol quan és conseqüència de la fi de la vigència del Decret Vela. La vertadera recuperació de drets es produirà quan el professorat interí recupere el que el Govern Valencià els va furtar durant els anys 2012 i 2013 de vigència del Decret Vela.

Aclarits aquests aspectes i mantenint el compromís de STEPV amb el professorat interí, el Sindicat anima a tot el professorat interí amb vacant adjudicada a partir de setembre de 2013 a demanar també el cobrament de l’estiu, recuperant el que establia l’acord de 2010. I continuem mantenint el compromís de tombar l’acord de 2013, que s’ha demostrat tan lesiu i ineficaç per al professorat interí com posem de manifest en aquest informe presentat recentment.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR