Professorat interí

Publicat un reial decret que amplia les places per a un nou concurs de mèrits

STEPV convocarà assemblees pròximament per a informar sobre la nova situació

dijous 29 juny 2023 20:31 h

El BOE d’avui, 29 de juny, ha publicat un Reial Decret que conté un article, el 217, que amplia les places per concurs de mèrits de la disposició addicional vuitena de la llei 20/2021 (llei Iceta). Aquesta disposició addicional estableix que les places que s’han d’oferir en el concurs de mèrits, a més de les establertes en la disposició addicional sisena, són les ocupades per personal interí anterior a l’1 de gener de 2016. L’ampliació de l’oferta, segons el nou reial decret, afecta a les places ocupades temporalment a 30 de desembre de 2021 per aquell personal interí anterior a l’1 de gener de 2016 que, a més, no haja superat el concurs oposició de 2023, però entenem que també el de 2022, ja que es va convocar amb posterioritat a la llei Iceta.

S’ha de convocar un nou concurs de mèrits el curs que ve, que ha d’estar resolt abans que acabe l’any 2024

Per tant, s’ha de convocar un nou concurs de mèrits el curs que ve, que ha d’estar resolt abans que acabe l’any 2024.
La redacció literal de l’article 217 és aquesta:
“Artículo 217. Garantía del derecho de acceso a los procesos derivados de la disposición adicional octava de la Ley 20/2021, de 28 de diciembre, de medidas para reducir la temporalidad en el empleo público.
Se autoriza una tasa adicional a las Administraciones Públicas para que convoquen procesos selectivos conforme a la disposición adicional octava de la Ley 20/2021, de 28 de diciembre, de medidas para reducir la temporalidad en el empleo público, con la finalidad de garantizar en todo el territorio el derecho de acceso a los procesos de estabilización en condiciones de igualdad.
El número de plazas de la tasa adicional será el equivalente a aquellas de naturaleza estructural, ocupadas de forma temporal a 30 de diciembre de 2021, por personal con una relación de esa naturaleza anterior al 1 de enero de 2016, que no hubiera superado el proceso de estabilización convocado con un sistema selectivo distinto al previsto en la disposición adicional octava de la Ley 20/2021, de 28 de diciembre.
Las ofertas de empleo público deberán estar aprobadas antes del 31 de diciembre de 2023, y las convocatorias resueltas antes del 31 de diciembre de 2024, ajustándose a los principios de igualdad, mérito, capacidad y libre concurrencia.”
Aquesta redacció presenta una sèrie de dubtes que caldrà aclarir com per exemple si es tindrà en compte en l’oferta les places ocupades existents a 30 de desembre de 2021 per una persona interina des d’abans de l’1 de gener de 2016 que no s’haja presentat al concurs oposició, tant el de 2022 com el de 2023.
El Sindicat estudiarà amb els serveis jurídics la redacció d’aquest article per dirimir l’abast real del mateix. Caldrà veure també la interpretació de l’article per part dels nous gestors de la Conselleria d’Educació després de les eleccions del 28M que hauran d’aplicar aquesta nova mesura.
STEPV convocarà assemblees pròximament per a informar sobre la nova situació.
Tal i com explica el preàmbul del reial decret publicat avui, el motiu d’aquesta ampliació de les places per al concurs de mèrits es deu a la convocatòria de processos selectius diferents als regulats per la llei Iceta, ja previstos anteriorment a aquesta, que no han donat l’oportunitat a les persones afectades a consolidar el seu lloc de treball per concurs de mèrits.

Etiquetat com a

concurs de mèrits

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR