Jornada Escolar

STEPV valora positivament la participació en les consultes sobre jornada per al curs que ve

Ahir es van conéixer els resultats provisionals de tots els centres que hi van participar el dia 4 d’abril

Un centre educatiu, durant les votacions del passat 4 d'abril

dissabte 08 abril 2017 08:51 h

Han estat 325 centres nous a tot el País Valencià els que el passat dimarts 4 d’abril han sotmés a votació l’aprovació o no del Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar, implicant l’establiment de la Jornada Contínua o no als seus centres.

Més del 50% dels centres d’Educació Infantil i Educació Primària del País Valencià han acordat establir una jornada contínua

Les dades de participació de les famílies han estat del 75%, cosa que valorem molt positivament, i prou equilibrades tant en les comarques d’Alacant amb un 77,02%, les de Castelló amb un 75,40% i les de València amb un 74,48%.
Dels 325 centres consultats, amb les dades provisionals de Conselleria d’Educació, es determina que un total de 215 centres iniciaran a l’octubre del 2017 la seva jornada en horari continuat, que afegits als 307 d’aquest curs escolar, implicarà que més del 50% de tots els centres d’Educació Infantil i Educació Primària del País Valencià han acordat establir una jornada lectiva contínua. Així que es pot concloure que la tendència és a consolidar el model de jornada contínua als centres educatius amb un increment aquest curs del 22% dels centres, cosa que ha estat avalada amb els vots de totes les famílies participants al procés electoral.
Recordem que per tal d’establir la nova jornada lectiva cal el vot favorable del 55% del total del cens de cada centre segons la norma establida per la Conselleria d’Educació. Pel contrari, des de STEPV s’ha reivindicat que aquest 55% fora respecte als votants que participen en el procés activament. Aquest indicador ha estat clau per a observar que en una gran quantitat de centres encara que el vot majoritari actiu fora a favor de la jornada contínua no haja pogut portar el canvi endavant al ser comptabilitzats els vots dels que no han participat com a vots contraris a l’establiment de la nova jornada.
Així doncs, els centres que no han superat el 55% de vots a favor de la jornada contínua respecte al cens total han estat 110, repartits de forma prou desequilibrada al P.V., ja que s’observa que a les comarques d’Alacant han estat només 16, i per contra a Castelló 37 i a València 57.
Des de STEPV animem a continuar amb l’alta participació de les famílies en consultes que es puguen plantejar des dels centres educatius en futures votacions de la jornada escolar.

Consulta ací els resultats


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR