Mobilitzacions

USTEC–STES i STEPV donen suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes

Els sindicats USTEC-STES (Catalunya) i STEPV – Intersindical Valenciana ( País Valencià ) donen suport la vaga indefinida convocada pel sindicat STEI-i, l’Assemblea de Docent de les Illes Balears i altres organizacions.

Un grup d’organitzacions i entitats signen un manifest de suport a la mobilització en les Illes.

dimarts 10 setembre 2013 08:17 h

La vaga, promoguda en el marc d’un procés assembleari i participatiu del professorat, es convoca per rebutjar les polítiques educatives i lingüístiques del govern de les Illes Balears i del govern Espanyol. Aquestes polítiques suposen un atac, sense precedents, a les condicions laborals del professorat, a la qualitat de l’ensenyament, als drets de l’alumnat i de les famílies i a la normalització i recuperació de la nostra llengua.

El govern de Bauzá ha aprovat nombroses mesures que han afectat molts dels drets i les condicions laborals del professorat

El govern de Bauzá ha aprovat, de manera uniliteral, nombroses mesures, que han afectat molts dels drets i les condicions laborals dels docents: salaris, baixes, plantilles, ràrios, jornada, acomiadaments, jubilacions… També de l’alumnat, en retallar beques o altres prestacions per a les famílies.
A tot açò, hi cal afegir l’aprovació del decret de tractament integral de llengües que suposa una atac al català com a llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Un decret suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears però que el govern de Bauzà s’entesta a aplicar, ja que vol aprovar un decret llei per la via d’urgència.
La política del govern balear cal enmarcar-la en l’aplicació de les polítiques neoliberals que, amb l’excusa de la crisi, pretenen destruir el dret de totes les persones a l’educació, privatitzar i mercantilitzar l’educació i posar en marxa un genocidi lingüístic en tots els territoris de parla catalana. Una política antisocial que també patim al País Valencià,  Catalunya, l’Estat espanyol i al conjunt d’Europa, com ara a Grècia, on el govern ha retallat les partides destinades a educació i ha despatxat milers de professores i professors, entre els quals es troba el secretari general del sindicat OLME.
Per això, des de la USTEC-STES i STEPV valorem positivament la mobilització aprovada per les companyes i companys de l’STEI-i i de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Una mobilització que fem nostra, que compartim i a la qual li donem tot el nostre suport.
USTEC-STES i STEPV fem una crida a totes les entitats, sindicats, plataformes i a tota la societat per a posar en marxa una campanya de suport i solidaritat activa a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears per a aconseguir que aquesta siga un èxit rotund.

D’altra banda, un nombrós grup d’entitats i organitzacions
Manifest de suport a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes Balears


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR